TEST: OnePlus Nord N10 5G – en skuffende oplevelse

Den nyeste OnePlus smartphone, Nord N10 5G lover meget og ser umiddelbart godt ud. Men den formår ikke at indfri løfterne

Nord N10 5G - ikke hvad jeg havde forventet fra OnePlus. Foto: OnePlus

Jeg er generelt ret glad for det smartphone som kinesiske OnePlus sender på gaden. Masser af teknologi og normalt af meget høj kvalitet. Men hvor OnePlus Nord N10 5G (ja – det pokkers langt navn) umiddelbart ser godt ud, og på papiret lover en del, så skriver den også checks ud som den ikke kan indfri.

Lad mig starte med designet. Vi har her en smartphone på 6,49″, eller reelt er den kun på 6,25″, for de rundede hjørner snyder en del. Det skal dog være til OnePlus fordel, at det oplyser de pænt om på hjemmesiden.

Skærmen har også en opløsning der lyder god. 1.080 x 2.400 FHD+, men man fornemmer ikke en god skærmkvalitet når man kigger på den – om det er film, billeder eller spil. Det virker lidt støvet.

Byggekvaliteten er heller ikke noget at råbe hurra for. Den virker bare billig – det er som at få en smartphone til 1.000 kroner i hånden, og ikke en mobil til næsten 2.500 kroner. Og så mangler den bare den knap som jeg er vild med hos OnePlus – den lille skydeknap på siden, hvor du kan sætte mobilen på lydløs, vibrer eller ring. Hvad blev der lige af den?

Mangler hestekræfter

OnePlus har udstyret N10 5G med en Qualcomm Snapdragon 690 processor, og den er bare alt for langsom. Det mærker du hele tiden når du arbejder med mobilen. Om det er at starte et spil, hvilket jeg kunne undskylde, eller kamera-app’en, hvilket jeg ikke kan undskylde, så går det bare laaaangsomt.

Jeg kan bare ikke have at jeg skal vente på at kameraet starter op. Det skal bare virke med det samme. Den samme træghed er der også når du tager billeder, og jeg har faktisk misset flere, fordi kameraet var for langsom.

Tvivlsomt kamera

Og nu vi er ved kameraet så er jeg også nødt til at dumpe det. for udover at det er for langsomt til at starte, så tager det også billeder af dårlig kvalitet. Der er ingen billedstabilisering, og næsten samtlige billeder jeg tog var uskarpe og rystede. Lysfølsomheden er meget ringe, og der er ikke mange muligheder for at arbejde med billederne efterfølgende – der mangler bare information i billedet.

Mobilen understøtter 5G, super godt, men det er bare ikke nok. Jeg ved godt at OnePlus gerne vil levere billige mobiler, men de plejer at levere bedre mobiler. Hvor det altid før har været masser af god teknologi og god hardware til en lav pris, så har vi her en mobil til en mellempris og med discount hardware. Det er bare en om’er kære OnePlus.

Bedømmelse

Samlet vurdering 45%

Det er virkelig en skam med denne smartphone. OnePlus Nord N10 5G vil så meget og lover endnu mere, men leverer bare ikke det den burde. OnePlus skulle aldrig have lavet denne smartphone, den får mig til at tænke mig om en ekstra gang, inden jeg vil investere i fremtidige smartphones fra OnePlus.

Mit bedste råd er: Lad være med at købe den, køb i stedet en af de tidligere modeller fra OnePlus – de er langt bedre, og du kan få dem til ret lave priser i dag.

Du kan læse mere om OnePlus Nord N10 5G her.

De bedste priser lige nu på Nord N10 5G 128GB

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3073 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart