Nu kan Samungs smarte ure måle blodtryk og EKG

Opdatering til Samsungs sundheds-app og ny brug af indbyggede sensorer betyder, at Galaxy Watch3 og Galaxy Watch Active2 nu kan måle både blodtryk og EKG - med lidt forbedredelse altså

Takket være en opdatering af Samsung Health Monitor-app, brug af de indbyggede sensorer i Galaxy Watch3 og Galaxy Watch Active2, samt en CE-mærkning, kan de to førnævnte ure nu måle blodtryk og EKG, når du måtte have lyst eller behov for det.

Tilbage i december 2020 blev Samungs Health Monitor-app godkendt til brug i 28 europæiske lande gennem en CE-mærkning.

Mærkningen betyder at app’en overholder de sundheds-, sikkerheds- og miljømæssige krav der stilles til medicinsk udstyr i EU. Godkendelsen betyder at de nye funktioner til måling af blodtryk og EKG nu kan bruges i samtlige 28 europæiske lande – herunder også de nordiske.

Men der er altså lige noget du skal være opmærksom på. Blandt andet så kan Watch3 og Active2 først måle dit blodtryk når du har kalibreret det ved hjælp af en traditionel blodtryksmåler – altså en af dem du sætter rundt om armen.

Her er mit spørgsmål så – hvor finder du sådan en? Du kan næppe få en tid hos lægen til at måle dit blodtryk, så du lige kan kalibrere dit smartwatch, vel?

Og hvis du alligevel har sådan en blodtryksmåler liggende hjemme, så skal du jo næppe bruge uret til at måle blodtrykket, eller?

Nuvel EKG kan uret måle uden kalibrering, her kræver det bare at du sidder stille.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3073 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart