TEST: Pixel 8 – superfed smartphone i mellemklassen

Mindre en storebroderen, men næsten lige så kraftfuld. Pixel 8 er på mange måder en virkelig imponerende smartphone

Pixel 8. Foto: Google

Den er lidt mindre, og kamerasystemet er ikke helt så stort som i pro-modellen, men det ændrer ikke en tøddel ved, at mobilen er en superfed smartphone til en meget attraktiv pris.

Pixel 8 har en skærm på 6,2″ udført i Gorilla Glass 7, og af den nye type, Actua, der på samme måde som Retina-skærmen hos iPhone-mobilerne, er med til at gøre skærmen lækker at se på. Den gør at det er let at se på skærmen, selv i direkte sollys.

Jeg kan rigtig godt lide skærmen, det er en fornøjelse at bruge mobilen til både film, billeder og spil. Opløsningen på 1.080 x 2.400 er måske ikke den højeste du finder, men jeg savnede ikke en bedre opløsning. Den passer rigtig godt til skærmstørrelsen.

En stor del af de fedeste funktioner i mobilen finder du i kameraet, men Google har også sikret et par andre fede funktioner.

Fuld af spændende teknologi

F.eks. bruger de den indbyggede AI til give dig mulighed for at lave et AI-genereret baggrundsbilleder, så du ud fra få valg kan få en skærm der er helt unik for dig. Sjov og spændende, men ikke en jeg brugte specielt meget.

Du kan også få mobilen til at læse hjemmesider op, eller oversætte hjemmesider – hvis du bruger Chrome-browseren, og du kan vælge en skærm der altid er tændt, så du altid kan se klokken, datoen og et par andre småting.

Fordi mobilen er bygget op over Google Titan M2-chippen, har den fået par ekstra sikkerhedslag på hardwareniveau, hvilket kun kan være en god ting.

Pixel 8. Foto: Google

Når vi nu er ved chippen, så er den udstyret med Google Tensor G3-processoren, og fordi jeg benchmark-testede Pixel 8 Pro – der har samme processor – brugte jeg ikke tid på det her. Det bør være rigeligt at vide, at den har kræfter nok til alt du måtte kaste efter den.

Samtidig skal du være klar over, at den ikke er specielt hurtigere end forgængeren, men for mig betyder det nu ikke det store, for den er stadig hurtig nok.

Når det kommer til batteri, så har Google udstyret den med 4.575 mAh, hvilket for mig var rigeligt. Den holder fint til en hel dags arbejde og brug, og hvis du ikke – som jeg – konstant render og tager billeder, så kan den også holde til mere.

Både fingeraftryk og face unlock fungerer hurtigt og sikkert, og jeg var ret glad ffor.

Skønt kamera

Du kan finde mange mobiler med gode specifikationer og fin skærm. Men hvor de nyere mobiler for alvor skiller sig ud fra hinanden er på kamerasiden, og her mangler Pixel 8 ikke noget. Selvom kameraet ikke er så stort eller avanceret som på pro-modellen, så er det stadig et fedt og avanceret kamera.

Hovedkameraet er 50MP med 82 graders field of view, og det kan skyde videoer i op til 4K ved 24, 30 og 60 fps. Der er også et 12MP ultravidvinkel kamera, det er også det der hjælper til makrobilleder, hvor du kan komme helt ned på 3cm.

Da jeg testede kameradele af mobilen, var det snevejr her i lille Danmark, og det gav en ekstra lille udfordring, for ikke alene komme der nogle ret specielle skyggeforhold, der kommer også nogle lysforhold du ikke ser om sommeren. Sneen giver nemlig nogle ret specielle reflekser og det giver kameraet nogle andre udfordringer.

Kameraet tager rigtig gode billeder med meget gode farver, god dynamik og med mange informationer der gør, at du let kan arbejde videre med billederne i dit favoritredigeringsprogram.

Den indbyggede AI arbejder rigtig godt med billederne, så du stort set ikke behøver ikke at bruge de avancerede indstillinger kamera-app’en er.

Det samme gjaldt når det kom til makrobilleder, har kom jeg meget tæt på motivet, og selvom det fra tid til anden bevægede sig, så formåede Pixel 8 har tage gode og skarpe billeder.

Uanset om jeg brugte kameraet til at tage billeder eller skyde videoer, så var der masser af funktioner og muligheder at vælge. Nattefunktion, panoramabilleder, actionvideoer og meget mere. Jeg oplevede på intet tidspunkt at blive skuffet over kvaliteten. Det er – naturligvis – ikke på højde med Pixel 8 Pro, men det er jo også en mindre og billigere smartphone.

Samtidig er jeg vild med kamera-app’en, for hvor man normalt skal ind under en speciel menu for at få de avancerede funktioner frem – pro-funktionerne – så er de direkte til at finde i den generelle grænseflade. Og den tilpasser sig til den foto/videofunktion du vælger, hvilket gør det super let at få fat i præcist de funktioner du vil have.

Fedt kamera for pengene.

Men hvor Pixel 8 virkelig viser sine kræfter er når det kommer til de redigeringsfunktioner der er indbygget i mobilen. Ligesom med storebroderen kan du tage en række billeder f.eks. af en gruppe af dine venner, og så bede mobilen om at lave et ‘bedste foto’. Her vælger den de ansigter ud hvor alle smiler, og kopierer dem samme på et og samme billedet – det virker, det går hurtigt og det er super fedt.

Men det gør det også pokkers svært at tro på billeder i fremtiden.

Ikke mindst når vi kigger på en anden del af editoren. Den nye magiske editor gør det nemlig muligt at vælge personer eller objekter med et lille klik, og herefter ændre størrelsen på dem, fjerne dem eller flytte dem i billedet.

Mobilen udfylder automatisk baggrunden og i langt de fleste tilfælde får du et billede du ikke kan skelne fra virkeligheden.

Fedt zoom, op til 8x og godt nattefotografering er med til at gøre det til en skøn kameramobil.

Der er utrolig mange funktioner i mobilen, og den indbyggede AI ligger til grund for de fleste. Jeg skal ikke her gå igennem dem alle, men jeg vil godt lige slutte af med at nævne den funktion der gør at du kan fjerne lyde fra din video.

Den funktion gør at du kan vælge f.eks. en hund der gør, og fjerne lyden helt fra din video. Det fungerer ligeledes skræmmende godt. Men det er lige en ting du skal vide, nemlig at den er video du vil ændre på lyden i, skal være mellem 1 sekund og 2 minutter.

Bedømmelse

Samlet vurdering 100%

Pixel 8 er en fantastisk smartphone. Der er ingen tvivl om at du får utrolig meget mobil for pengene her, og selvom pro-modellen er overlegen på mange områder, så har Pixel 8 intet at skamme sig over

God formfaktor og design, ligger godt i hånden og med en flot skærm.

Fotodelen er virkelig god, du får nogle fede og flotte billeder med Pixel 8. Jeg er meget tilfreds med den som kameramobil.

Jeg er en anelse bange for de AI-redigeringsmuligheder der er i mobilen, men der er ingen tvivl om at de virker og at de er effektive.

Læs mere om Pixel 8 her.

Det koster Pixel 8 256GB-versionen lige nu

About Lars Bennetzen 3850 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.