TEST af Playbrush: Når tandbørstning bliver en leg

Når børn skal børste tænder er det nogle gange en kamp. Men den geniale Playbrush forvandler det daglige ritual til en leg til glæde for børn og voksne

Playbrush
Playbrush

På dette års IFA-messe i Berlin stødte jeg på firmaet Playbrush, der har udviklet en lille gadget, der gør den daglige tandbørstning af børn til en leg i bogstavelig forstand.

Jeg har nu haft Playbrush et par uger, og testet den sammen med min fireårige datter, og for at sige det mildt, så betegner jeg den som en lille genialitet.


[yuzo_related]


Playbrush er et lille plastikhåndtag du sætter på en helt almindelig tandbørste. I bunden af det plastikhåndtag er der en lille del der kan tages af, og udover at være et batteri der oplades gennem et mini-usb-stik, er der også en bluetooth-sender og en del elektronik der måler bevægelserne når du børster tænder på dit barn (eller når barnet gør det selv).

Til Playbrush hører der også et par spil som du gratis kan downloade til både Android og iOS, og det er her magien finder sted. Når du starter et af spillene (i øjeblikket kan du vælge fire spil. Et hvor du maler figurer, et hvor du skyder monstre, et hvor du flyver på et flyvende tæppe, og et hvor du får en figur til at danse).

Let at komme i gang

Når du så starter et af spillene op, kobler Playbrush automatisk op mod din smartphone, og så er det bare at gå i gang. Hvert spil har en række forskellige baner, og hver bane spilles i præcist to minutter.

Playbrush finder automatisk ud af hvor i munden tandbørsten er, og om du børster korrekt. Det registrerer spillet så, og jo bedre du børste og jo bedre du kommer rundt i hele munden, jo flere point opnår du.

Alle spil giver dig og dit barn point og medaljer, og på den måde kan I konkurrere mod jer selv, og blive bedre og bedre til at børste tænder.

Samtidig åbner du hele tiden op får nye baner, og det gør at spillet har en rigtig lang holdbarhed.

Som sagt har jeg prøvet Playbrush sammen med min fireårige datter, og nu er det hende der bedre om at børste tænder, hun åbner frivilligt munden og når en bane er slut, bestemmer hun allerede, hvilke spil og baner hun skal spille næste gang.

Playbrush er et meget overkommeligt produkt ren økonomisk, og det er utrolig let at bruge. Det eneste minus jeg for alvor oplevede var, at på Android var der nogle gange lidt udfordringer med at få etableret bluetooth-forbindelsen. Det oplevede jeg så ingen problemer med på en iOS-enhed.

Hele ideen og udformningen af Playbrush er genial, og at gøre et dagligt ritual til en leg er altså fantastisk. Jeg er totalt solgt på Playbrush og glæder mig til fremtidge spil der måtte komme, og ikke mindst til næste version, der nok bliver endnu mere præcis til at måle tandbørstning.

Produktinformation

  • Produktnavn: Playbrush
  • Producent: Playbrush
  • Type: Tandbørste-gadget
  • Forbindelse. Bluetooth
  • Opladning: Via mini-usb
  • Pris: Set til kr. 250
  • Mere information hos Playbrush

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%

Playbrush er genial. Den forvandler det daglige ritual med at børste tænder på dit barn til en leg, og fordi der er spil i forskellige aldersgrupper, kan det bruges af såvel små børn som af større børn. Playbrush er billig og let at bruge og virker til både Android og iOS.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

Kommentar til artiklen?