TEST: ReimaGO – tøj der får dit barn til at bevæge sig

ReimaGO er en smart tøjserie der både tracker dit barns aktivitet og som belønner det for aktiviteten. Vi har testet systemet og er rigtig glad for konceptet, app’en kunne dog være bedre

ReimaGO ReimaGO

Det er ikke ofte vi tester tøj her på redaktionen. Men ReimaGO var bare lidt for spændende til at lade det være. Tøjet er fremstillet af det finske firma Reima, og de har i samarbejde med Suunto fremstillet linjen af tøj, ReimaGo, som er tøj du kan sætte en lille aktivitetstracker ind i.

Lad os lige tage brodden af modstanden med det samme. Du tracker ikke hvor personen der bærer trackeren er, du tracker hvor aktiv han eller hun er.

Men lad os lige træde et skridt tilbage og kigge lidt på, hvad ReimaGO egentlig er, og hvad Reima ønsker at opnå med tøjet.

Som nævnt er ReimaGO en serie af forskelligt overtøj fra Reima, i tøjet er der en speciel lille lomme, hvori der kan knappes en lille aktivitetstracker fast. Tøjet er beregnet til børn, og så snart barnet tager trøjen på, så begynder trackeren at opsamle data om barnets aktivitet.

Med dette koncept ønsker Reima at gå imod den tendens hvor børn i stigende grad bliver mindre aktive og sidder foran computeren. De mener at ved at kombinere aktiv leg med en app, kan de lokke børn til at være mere aktive.

Let at komme i gang

Vi er faktisk ret vilde med ideen, og da vi fik mulighed for at teste en fleecetrøje og en tracker, lod vi redaktørens 3,5-årige datter bruge den.

For det første – Reima kan virkelig lave kvalitetstøj. Der er ingen tvivl om, at det er kvalitet, og selv ikke adskillige ugers brug i en børnehave, hvor det meste af tiden bliver brugt på legepladsen, sled nævneværdigt på tøjet.

Trackeren sættes let ind i den lomme der er beregnet til det, og når den er klikket på plads og lommen lukket, så er der ikke nogen chance for at den bliver væk under leg.

Vi var en anelse nysgerrige, og måske også nervøse for, om den både trackede aktivitet og fysisk placering. Men heldigvis er der ikke indbygget en gps i den, så den tracker udelukkende bevægelse.

Herefter skulle vi lige hente den tilhørende app, som i skrivende stund kun findes til iOS-platformen. Med den hentet var det bare at gå tæt på trackeren og ryste den lidt, så fandt app’en den automatisk og tilføjede den, endda med mulighed for at give den navn. App’en kan nemlig bruges med flere trackere, så samtlige børn i husstanden kan have deres egen ReimaGO-tracker.

Super simpel at bruge

Det er faktisk det hele. Trackeren sporer dit barns fysiske udfoldelser, og når barnet kommer hjem, behøver du blot at tænde for app’en og lige ryste sensoren for at vække den.

ReimaGO

Herefter importeres data automatisk over i app’en. Det er så her at barnet bør være med. For alt efter aktivitetsniveauet kan barnet så flytte en avatar rundt langs en bane, og jo længere barnet kommer, desto flere achivements opnår det.

Personligt er jeg ikke overbevist om, at den ret simple app kan fange børns opmærksomhed ret længe. Min datter gad den ikke, og hun elsker ellers hendes iPad, og mon ikke børn der er bare lidt ældre, vil synes at ’spillet’ i app’en kan for lidt.

Ikke desto mindre er det et godt første forsøg, og nu er der jo plads til at forbedre app’en i fremtidige versioner.

Personligt er jeg glad for at kunne få et indtryk af, hvor aktiv min datter har været i børnehaven, noget der ellers kan være svært at vide. Men med den ved hånden var der ingen tvivl – hun er vildt aktiv hver dag.

ReimaGO er virkelig en spændende gadget til barnet, den er let at bruge og man skal ikke spekulere på den i hverdagen, den virker bare – også selvom den bliver våd. Men hvor ville vi gerne have set en app der var lidt mere spændende, eller måske en der var tilrettet forskellige aldersgrupper – det er jo ikke helt det samme man synes er sjovt når man er 3 som når man er 12.

Produktinformation

  • Produktnavn: ReimaGO
  • Producent: Reima
  • Sommer/vinter-kollektionen til 2016 ReimaGO® består af 13 modeller i størrelserne 92-164 cm.
  • Ligesom alt andet overtøj fra Reima, så virker sensoren i alt slags vejr. Den sættes fast i en speciallavet ReimaGO-lomme.
  • Sensoren kan også bæres i almindelige lommer, men den specialsyede lomme gør, at man nemmere undgår at tabe den, og resultaterne bliver mere nøjagtige, fordi sensoren bevæger sig mindre frit.
  • Sensor er vandtæt
  • Pris: Afhænger af modeller og størrelser
  • Læs mere hos Reima

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%

gold_choice_new

ReimaGO får vores varmeste anbefalinger. Tøjet er af meget høj kvalitet, trackeren er let at bruge/sætte ind i tøjet, og den gør præcist hvad den siger – sporer dit barns aktivitet. Det tøj ender vi nok med at købe lidt mere af.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3134 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?