Siemens vil automatisere dit hjem

I løbet af efteråret lancerer Siemens deres nye Home Connect produkter, en serie hvidevarer du kan betjene selv når du ikke er hjemme

Siemens Home Connect

Siemens tror på det forbundne hjem, i onsdags præsenterede de en række helt nye forbundne hvidevarer, i deres udstillingslokale i Ballerup. Disse produkter har alle det til fælles, at de tilhører den nye serie af Home Connect-produkter.

De produkter kobler sig alle op på dit trådløse netværk, og via Home Connect-app’en kan du så fjernstyre dine produkter.

Blandt andet demonstrerede Siemens, hvordan du direkte fra opskrifter i Home Connect-app’en, kan indstille ovnen til præcist de rigtige værdier, f.eks. om der skal bruges damp, hvad varmluftovnen skal stå til og så videre.

En anden demonstration var af køleskabet, der blandt andet har et par kameraer indbygget. Hver gang det åbnes tages der så et billede af indholdet i køleskabet og døren. På den måde kan du tjekke indholdet af køleskabet når du står nede i supermarkedet og handler ind.

App’en kan også guide til det optimale vaskeprogram og så kan du naturligvis tænde og slukke for alle Home Connect-apparaterne selv når du ikke er hjemme.

Et glimt af fremtiden

Produkter som Siemens Home Connect er et lille glimt af, hvad vi kommer til at se i fremtiden. Fremtidsforsker Anne Skare Nielsen fra Future Navigator, fortalte om hvordan vi går fra produkter der løser opgaver, til produkter der giver livskvalitet, og der passer produkter som f.eks. Siemens Home Connect fint ind mener hun.

Siemens har fået lavet en undersøgelse der kigger nærmere på danskernes holdning til forbundne apparater, og den viser blandt andet, at mere end halvdelen af alle danskere gerne vil have mulighed for at betjene deres hvidevarer via en app, og at knapt en tredjedel allerede har produkter i hjemmet, som kan betjenes via deres smartphone eller tablet.

Naturligvis har Siemens også spurgt nærmere ind til forbundne hvidevarer. Her mener hver tredje at særligt vaskemaskinen ville være relevant at styre via en app, og mere end hver fjerde ser muligheden for at starte vaskemaskinen når som helst og hvor som helst, som en af de største fordele ved forbundne hvidevarer.

Siemens Home Connect produkter omfatter både ovne, køleskabe, vaskemaskiner, opvaskemaskiner og espressomaskiner. De fleste kommer på markedet her til efteråret, men nogle af dem må vi så vente med helt til foråret.

App’en er ikke blot en fjernstyring af enhederne, den vil også have opskrifter som bliver udviklet specielt til Home Connect ovnene. Indtil videre er de fleste opskrifter på engelsk eller tysk, men danske kokke er ansat, og er i fuld gang med at udvikle danske opskrifter – lover Siemens.

Der er mere information om Siemens Home Connect her.

Lidt fra undersøgelsen

Hvidevarer vi gerne vil fjernbetjene

  • Vaskemaskiner (34%)
  • Ovn (24,5%)
  • Opvaskemaskinen (23,8%)
  • Kaffemaskinen (17,3%)
  • Tørretumbler (10,4%)

Tallene overnfor stammer fra en nordisk undersøgelse foretaget af M3 Research på vegne af Siemens Home Appliances.

Lidt fra undersøgelsen

Vores mobile vaner:

  • 55% bruger mobilen på sociale medier
  • 53% ser underholdning på mobilen
  • 46% bruger mobilen til at læse nyheder og søge ny information
  • 38% bruger app’s til at organisere og styre deres hverdag

Tallene overnfor stammer fra en nordisk undersøgelse foretaget af M3 Research på vegne af Siemens Home Appliances.

Læs også:

10 forudsigelser om IT-sikkerhed i 2019 IT-sikkerhed fylder mere og mere hos myndigheder, virksomheder, forbrugere og medier. Tag nu senest meldingen fra Forsvarets Efterretningstjeneste om ...
Malware til Linux vokser Det er WatchGuard Technologies der har undersøgt malware-situationen på Linux-platformen, og de har lige frigivet en rapport der viser, at ud af mere ...

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2126 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?