Nu bliver det let at finde sikkerhedsproblemer i hjemmet

IT-sikkerhedsvirksomheden Bitdefender lancerer nyt, gratis værktøj til at finde sikkerhedshuller i hjemmenetværket. Programmet Home Scanner downloades let for at overvåge alle dine online enheder i hjemmet fra computeren, og det slår alarm, hvis det finder sikkerhedsbrister

Home Scanner er et nyt og gratis værktøj fra Bitdefender, der scanner dit private Wi-Fi-netværk samt de enheder, du har tilkoblet. Bitdefender Home Scanner er lige til at downloade fra Bitdefenders hjemmeside. Programmet søger efter sårbare enheder og adgangskoder i netværket og giver forbrugeren overblik og sikkerhedsanbefalinger.

Hvad er bekymringerne ved Internet of Things?

Udfordringerne ved IoT er, at der er få eller ingen sikkerhedsindstillinger i mange af de “smarte enheder”. Når de er i forbindelse til dit Wi-Fi-system derhjemme, så bliver enhederne en nem indgang for en hacker. Selvom din computer er beskyttet, kan en brødrister med Wi-Fi-forbindelse bane vejen til dine personlige oplysninger.

Mange forbrugere er ikke opmærksomme på disse farer, at de smarte enhederne udgør en trussel, og de tager derfor ikke de fornødne forholdsregler og sikkerhedsrutiner.

Luk sikkerhedshullerne

Som forbruger bør du ifølge Bitdefender spørge efter produkter, der indeholder en form for sikkerhedsforanstaltning, når du handler. Det er en god idé at lave research hjemmefra for at finde ud af, hvordan et digitalt produkt håndterer dine data, og hvordan producentens politik er i forhold til sikkerhed og opdateringer. Husk, at hvis der er sikkerhedsfunktioner indbygget i produktet, så skal softwaren både aktiveres og opdateres løbende. Lav stærke adgangskoder, som ændres regelmæssigt. Genbrug af adgangskoder er årsagen til nogle af de værste sikkerhedsbrud til dato.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2228 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?