TEST – Spændende mobil højttaler skuffer

Jeg er glad for mobile højttalere, og jeg bruger dem ofte i hverdagen. Men den nyeste Muvo Go fra Creative skuffer desværre en del

Creative Muvo Go. Foto: Creative

Muvo Go fra Creative er deres nyeste bud på en lille højttaler du kan tage med dig over alt. Den tåler lidt af hvert, både vand og hård behandling, og den ligner noget jeg har set før. Med ganske få forskelle, så mindre designet meget om de små mobile højttalere fra JBL.

Den minder dog en anelse mere om en soundbar med sit aflange og lettere ovale design. Som tilfældet også er med JBLs højttalere, så har den tre knapper for fronten – et stort plus og minus til volumen op og ned, samt en trekant til at starte og stoppe musikafspilning med.

Herudover er der nogle diskrete knapper på siden, en til at tænde og slukke og en til at sætte den i parringstilstand med. Herudover er der også en usb-c-port til opladning. Her blev jeg så en anelse bekymret, for højttaleren skulle tåle at være nedsunket i vand i op til en meter i en halv times tid. Hvordan en åben usb-c-port hang sammen med det kunne jeg ikke lige se.

Så en tur ned i badekaret røg højttaleren, og efter små 10 minutter tog jeg den op igen. Den spillede uden problemer, og jeg kunne let ryste vandet ud af den, og derefter lade højttaleren op uden problemer. Så den del virkede ganske fortrinligt.

Mudret lyd

Men nu begyndte det så at gå galt. For den lyd der kom ud af højttaleren var ikke overbevisende. Lige i starten kunne jeg ellers godt lide den, men det viste sig at det primært var lydvolumen der imponerede mig.

Creative Muvo Go. Foto: Creative

Højttaleren er udstyret med to passive radiatorer, og de kan virkelig sparke masser af luft ud – hvilket tydeligt ses, og høres.

Men efter lidt var det tydeligt at lyden var meget ulden, lige fra bas til diskant var fortvivlende mudret, og det gjorde at lydbilledet ikke var specielt imponerende og faktisk begyndte det at irritere mig ret meget.

Jeg blev også forundret over, at fra tid til anden så stoppede højttaleren med at spille. Det underlige var, at musikken stadig spillede på min smartphone, men der kom hverken lyd ud af højttaleren eller min smartphone. Jeg kunne også se, at Bluetooth-forbindelsen var intakt. Kun ved at slukke og tænde højttaleren, kunne jeg få lyden tilbage. Det undrede mig meget.

Muvo Go har en ret spændende funktion. Den kan nemlig sættes i stereo-tilstand og fungere sammen med en anden Muvo Go-højttaler. Ret spændende – men om det giver bedre lyd ved jeg så ikke. For den funktion har jeg ikke kunne teste.

Der er masser af batterilevetid i højttaleren, faktisk lover Creative op til 18 timer, og det er godt for en mobil højttaler.

Prismæssigt set er den dog for dyrt, og det trækker en del ned i bedømmelsen.

Bedømmelse

Samlet vurdering 60%

Muvo Go har mange ting der taler for den – fint design, og god batterilevetid og så er den robust. Den er også ret god når det kommer til at levere volumen.

Men desværre var lyden ikke noget at råbe hurra for. Den var ulden og efter ikke så fælt længe, blev lyden irriterende at høre på.

Så selvom højttaleren er flot og kan levere masser af lyd, så er den bare for dyr i forhold til det du får for pengene.

Læs mere om Muvo Go her.

Prisen ligger på omkring 670 kroner.

About Lars Bennetzen 4202 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.