TEST: Spor bil og hund med lille tracker

Med de små trackere fra Invoxia er det let at holde styr på hvor din bil eller hund befinder sig. Enhederne er lette at betjene og bruge. Men de sender måske lidt mange beskeder

Trackere fra Invoxia GPS Tracker og PET GPS Tracker imponerer i test

Om du har hund eller bil, så kan det være rart at vide, hvor pokker de befinder sig. Personligt har jeg haft hunde der havde en tendens til at smutte ud af haven, og fordi jeg ofte rejser, holder min bil tit på offentlige parkeringspladser.

For mig giver det ro i sjælen at vide, hvor de måtte befinde sig, og ikke mindst at vide at jeg relativ let kan finde dem igen.

Den lille opgave klares let med de små trackere, GPS Tracker og PET GPS Tracker. Jeg har kigget de to små enheder efter i sømmene, og jeg er ret begejstret for dem.

Udseendet på de to trackere er markant forskellige, men det er ikke så underligt. Den ene skal være i din bil, eller på din motorcykel, og den anden sættes fast på din hunds halsbånd. Den første er derfor ikke vandtæt, den er aflang og kan let lægges i et handskerum eller lægges i din bil.

Den anden er vandtæt, og kan sættes fast i din hunds halsbånd, så du er sikker på at den tåler når hunden er ude i regnvejr, og at den ikke lige falder af.

Jeg var lidt mistroisk omkring trackeren i bilen, for den kører som nævnt ikke på det traditionelle telefonnet, men på et low consumption netværk. Jeg var ikke sikker på at det var stærkt nok til at jeg kunne spore den når den lå inde i bilen, men det var absolut intet problem.

Invoxia GPS Tracker

Invoxia GPS Tracker er dejlig diskret, kører længe på batteriet og tracker din bil meget præcist

Den samme teknologi bruges i PET GPS Trackeren, men her er hunden jo som regel udendørs, og derved skulle det ikke være noget problem. Men den tracker fungerer lige så godt om hunden/trackeren er indendørs som udendørs.

Samtidig sælges de to trackere med et 3-årigt abonnement, så du bliver ikke kastet ud i et betalingsabonnement lige med det samme. Og efterfølgende koster det kun små 10 euro om året at bruge trackeren, og det er næppe det beløb der vælter budgettet.

Let opsætning og brug

Jeg blev meget positivt overrasket da jeg skulle installere og bruge de to trackere. Du lader dem op via en usb-forbindelse, og herefter skal du blot hente app’en og fra den tilføje din(e) trackere.

Det er hurtigt gjort, og så skal du bare placere trackeren hvor du måtte ønske at bruge den.

I app’en er det så magien finder sted. Her bestemmer du hvor ofte trackeren skal melde sin position, du kan angive zoner og få beskeder når din tracker forlader eller kommer ind i de forskellige zoner.

Du kan også få beskeder når trackeren bevæger sig – fx hvis din bil bliver trukket væk, eller måske kørt ind i når den holder parkeret – og meget mere.

I app’en skal du oprette dig hos Invoxia, og derefter modtager du push-beskeder på din smartphone når der sker noget med din tracker, og du kan også bare gå ind og tjekke om din hund eller bil er, hvor du forventer at finde dem.

Jeg har været meget glad for de to trackere. Eneste ting er, at det undrer mig at jeg også får beskeder når jeg selv sidder i bilen. Når jeg er i bilen, burde systemet vide at jeg er sammen med trackeren, og derfor behøver jeg ikke besked om at min bil bevæger sig – det ved jeg ligesom godt.

Men bortset fra det, så fungerer de virkelig godt, og jeg har været meget glad for dem under testen.

Invoxia PET GPS Tracker

Invoxia PET GPS Tracker er vandtæt og meget holdbar. Perfekt til at holde øje med, hvor din hund eller kat befinder sig

Jeg skal også lige kommentere på batterilevetiden. På GPS Tracker oplever jeg at den holder en lille månedstid mellem det er nødvendigt at oplade den, og softwaren giver dig besked i god tid inden det er nødvendigt.

På PET GPS Tracker er der en levetid på omkring seks måneder mellem opladninger. Det har jeg ikke kunnet teste, men det tager jeg for gode vare.

Du er naturligvis ikke begrænset til at tracke bil og/eller hund med de to trackere. Du kan også vælge at tracke din computer ved at placere trackeren i computertasken, din dyre robotplæneklipper, hvis du er bange for at få den stjålet eller hvad du nu ellers måtte ønske at spore.

Inde i softwaren kan du navngive trackerne, og så kan du altid finde dem, uanset hvad det tracker. Og som en bonus kan du også altid se, hvor de måtte have været siden sidst. Men husk nu lige, at selvom det er fristende at placere en tracker på din søn eller datter, så er det altså ikke ok – fristende, men ikke ok.

Specifikationer GPS Tracker

 • Produktnavn: GPS Tracker
 • Producent: Invoxia
 • Produkttype: Gps tracker
 • Batteri: Li-Ion, 300 mAh, 3,7V – 1.11 Wh, genopladeligt
 • Position: WPS og GPS
 • Forbindelse: Bluetooth 4.0, WPLAN LoRa & SigFox (868mHz / 915mHz)
 • IP33 certificeret
 • Operationstemperatur: 0 til 40 grader C
 • Temperaturgrænse: -20 til 60 grader C
 • Dimensioner: 105 x 27 x 9,5 mm
 • Vægt: 30 gram
 • Pris: Set til kr. 1.150 kroner
 • Mere information hos Invoxia

Bedømmelse GPS Tracker

Samlet vurdering 95%

Jeg er vild med denne tracker. Den er rimelig diskret, den kan lægges overalt i bilen, og med mindre du ved det er en tracker, vil du aldrig gætte det. Batterilevetiden er fin, og du bliver advaret i god tid inden den dør på grund af manglende strøm.

Tracking er meget præcis og det er let at holde øje med dine enheder i den app der hører til systemet. Og så er jeg ret glad for, at der går hele tre år inden du skal betale for abonnementet.

Specifikationer PET GPS Tracker

 • Produktnavn: PET GPS Tracker
 • Producent: Invoxia
 • Produkttype: Gps tracker
 • Batteri: Li-Ion, genopladeligt
 • Position: WPS og GPS
 • Forbindelse: Bluetooth 4.0, WPLAN LoRa & SigFox (868mHz / 915mHz)
 • IP33 certificeret
 • Operationstemperatur: 0 til 40 grader C
 • Temperaturgrænse: -20 til 60 grader C
 • Dimensioner: 42 x 24 x 17 mm
 • Vægt: 15 gram
 • Pris: Set til kr. 1.050 kroner
 • Mere information hos Invoxia

Bedømmelse PET GPS Tracker

Samlet vurdering 95%

Endnu en tracker jeg er helt vild med. Den er ikke så diskret som den til bilen, men den sidder godt fast på din hund, og den tåler at være udendørs. Batterilevetiden er rigtig god, og du bliver advaret i god tid inden den dør på grund af manglende strøm.

Tracking er meget præcis og det er let at holde øje med dine enheder i den app der hører til systemet. Og så er jeg ret glad for, at der går hele tre år inden du skal betale for abonnementet.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2686 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart