TEST: Superlyd til nærmest ingen penge

Lang spilletid, høj musik og god komfort i øret. En lidt svag Bluetooth forbindelse er det største minus ved nogle ellers fremragende in-ear hovedtelefoner fra Trust.

Foto: Trust

Trust Nika Compact trådløse hovedtelefoner kan fås til under 200 kroner og giver fremragende lyd for pengene. Ifølge producenten får du 8 timers spilletid uden opladning og 18 timer, hvis du undervejs oplader i det medfølgende etui. Samtidig spiller hovedtelefonerne højt og er så behagelige, at du kan have dem langt tid uden at de generer.   

Det gode:  

  • Batterilevetid 
  • Spiller højt 
  • Sidder virkelig godt 
  • Styr musikken ved tryk på hovedtelefonerne 
Foto: Trust

Det dårlige:  

  • Bluetooth forbindelsen er udfordret 
  • Kræver fikse fingre at få ud af etuiet. 
  • Kvaliteten falder ved høj volumen 
  • Ingen volumen-knap på hovedtelefonerne 

Konklusion

Samlet vurdering 72%

Jeg var noget skeptisk, da jeg så prisen på hovedtelefonerne. En pris under 200 kroner er ikke meget for et par trådløse hovedtelefoner. Men brugeroplevelsen og lyden er over forventning hos Trust Nika Compact. Især volumen er høj, og det er ellers typisk et sted, producenterne skruer ned, fordi det giver længere batterilevetid. De sidder godt og blødt i ørerne, og flere gange har jeg glemt, at jeg havde dem i. Det er nemt at betjene musikken eller telefonopkald via hovedtelefonerne, men volumen kan du kun styre fra mobilen. Lyden er god, og det er først, når jeg rammer 90-95% på volumenknappen, at musikken begynder at forvrænge i mellemtoner og diskant. Der er ikke tale om et kæmpestort lydbillede, hvor alle detaljer i musikken står tydeligt frem, men lyden er klar og god nok til de flestes brug. Det er bestemt ikke en dealbreaker og slet ikke til den lave pris.  

Lidt værre ser det ud, når det gælder selve Bluetooth forbindelsen imellem mobil og bøffer. Når jeg har telefonen i hånden, er der ingen problemer. Men når jeg f.eks. cykler en tur og smider mobilen i lommen, så begynder musikken at falde ud. Indimellem hjælper det at bytte rundt på bøfferne. Det bliver dog lidt irriterende i længden. De kan også være svære at få ud af etuiet, da de sidder lidt langt nede.  

Nika egner sig altså bedst til brug, hvor der ikke er nogen forstyrrende elementer imellem hovedtelefoner og mobil eller en anden Bluetooth enhed. Trust Nika Compact er til gengæld perfekte til at se video på mobil, tablet eller computer med, og du finder næppe andre, der giver lige så meget volumen eller batterilevetid til prisen.  

Du kan læse mere og finde de tekniske specifikationer her.

De bedste priser lige nu

Kommentar til artiklen?