TEST: Suveræn luftrenser og -fugter fra Dyson

Et godt indeklima er vigtigt - ikke mindst fordi vi på grund af Corona bruger mere og mere tid indendørs. Den nye luftrenser, Dyson Pure Humidify + Cool klarer det job let, og ikke alene renser den luften, den fugter og ventilerer også. Den er gået hen og blevet en af mine absolut favoritgadgets

Jeg sidder dagligt mellem 8 og 10 timer på mit kontor, omgivet af papkasser og nye gadgets. Det betyder også at det kan være svært at holde en god luftkvalitet, så jeg har været ret begejstret over at skulle teste den nye luftrenser og -fugter, Dyson Pure Humidify + Cool. For den redede virkelig indeklimaet på min kontor.

Luftrenseren er et mellemstort tårn der har et superflot design, der uden problemer kan passe ind i såvel kontor som soveværelse eller stue. En af de fede ting ved den er, at den passer sig selv, alt du skal gøre er at slutte den til strøm og derefter sikre at vandbeholderen er fyldt.

Den del gik ret hurtigt, og da først luftrenseren var sat op, så gik den i gang med at analysere luftkvaliteten i kontoret – noget den forresten gør løbende. Den tjekker partikler og gasser samt temperatur og luftfugtighed, og det hele kan du både se på et lille display på luftrenseren og naturligvis også i den tilhørende app.

Luftrenseren er udstyret med et aktivt kulstof- og HEPA-filter, og den skulle fange helt op mod 99,95% af partikelforureningen, og så har den også Ultraviolet Cleanse-teknologi, der ydermere fjerner 99,9% af bakterierne i det vand du har fyldt i vandtanken. Disse tal er naturligvis kun noget jeg har fra Dyson, ikke noget jeg har målt. Men da det er godkendte filtre så har jeg ingen grund til at tro at det ikke passer.

Personligt så mærker jeg tydeligt når Dyson kører. Der går ikke længe inden indeklimaet bliver markant bedre, dårlige lugte forsvinder, og hele miljøet er bare langt bedre når den kører.

Fra app’en kan du yderligere bestemme om luftrenseren skal svinge fra side til side, eller om den skal efterligne en behagelig afkølende brise – det er virkelig fedt og en af de funktioner jeg virkelig er blevet glad for.

Hvis du placerer den i soveværelset så behøver du ikke spekulere på larm, for den har en nattetilstand du kan programmere til at slå til på et bestemt tidspunkt, og voila – så bliver den støjsvag med det samme – så fedt.

Når Dyson løber tør for vand, så får du pænt en besked i app’en, og så bør du bare fylde den. For der er en kæmpe forskel på om der er vand i den eller ej. Jeg plejer at skynde mig ud og få fyldt beholderen op med vand, så snart den brokker sig. For det kan godt være at jeg bare er blevet forkælet, men jeg kan altså ikke undvære at den kører optimalt.

Når luften bliver for varm i lokalet, så vil du hurtigt sætte pris på den afkølingsfunktion den har, men den er altså lige så fed at bruge om vinteren, ikke mindst fordi du som regel har alt for meget varme på. Og kølingsfunktionen og fugtfunktionen gør at dit indeklima bliver skønt at gå rundt i. Jeg har været glad for den, både i vinters og her i foråret hvor temperaturen stiger.

En ting – hvis du lufter ud, så sluk for den, for ellers så går den godt nok i gang med at rense luften. Jeg tror at den reagerer på ‘træk’, ved at sætte fuld speed på blæserfunktionen.

Bedømmelse

Samlet vurdering 100%

Jeg er begejstret for Dyson Pure Humidify + Cool. Den er vildt god, den har virkelig sikret mig et supergodt indeklima på mit kontor, og at den konstant holder en passende luftfugtighed er bare virkelig godt. Den kan godt støje lidt, men det er jeg selv herre over – jeg kan jo bare indstille den til at være stille.

Luftrenseren kan styres både fra app og fra fjernbetjening – men det er klart bedre at styre den fra app’en, for der kan du lettere se, hvad det er du bedre luftrenseren om. Personligt har jeg indstillet den til automatik både omkring luftrensning og luftfugtning. Det giver klart det bedste resultat for mig.

Jeg er ret glad for designet – for der er ingen propeller, luften kommer ud af ganske små lameller på tårnet, og det hele virker super godt. Dyson Pure Humidify + Cool er virkelig en genial luftrenser, også selvom prisen er rimelig høj.

Du kan læse mere om Dyson Pure Humidify + Cool her.

De bedste priser lige nu

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3429 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?