TEST: Suverænt og fedt TV fra LG

Jeg har haft det nye LG OLED CX 55" 4K Smart TV til test, og jeg er imponeret. Et suverænt billede, imponerende god AI til automatisk optimering af billed- og lydkvalitet og masser af muligheder. Alt sammen til en pris på under 10.000 kr.

LG OLED CX 55" 4K Smart TV har imponerende under hele testen. Foto: LG

Jeg husker dengang OLED-tv kostede hele familieformuen, samt et større lån i banken. Men sådan er tiderne ikke længere. Det nye OLED CX 55″ 4K Smart TV fra LG kan du finde til 9-10.000 kroner, og for det beløb får du vildt meget tv.

Og hvad er det så der gør det tv så fedt? Well, der er bare virkelig mange forskellige detaljer der er med til at give en suveræn oplevelse, men der er ingen tvivl om, at det er billedkvaliteten der er den største og væsentligste grund til at jeg synes at dette tv er i særklasse.

Teknologien er OLED, hvilket gør at LG har fuldkommen kontrol over lyset i samtlige pixels på skærmen. 4K opløsningen er tydelig, billederne står knivskarpt, og farverne er – uden du behøver gøre noget som helst – både flotte og meget naturtro.

Men samtidig så har LG sikret en endnu bedre kontrast ved at fremstille tv’et af selv-emitterende OLED-krystaller. Det er med til at give en, tæt på, perfekt sort, og dermed bliver kontrasten eminent og lige i skabet.

Kun begyndelsen

Men det stopper ikke der, for LG har udstyret tv’et med deres α9 Gen3 AI Processor 4K. Og hvad er det så lige? Jo det er hjertet i skærmen, og den gør virkelig mange forskellige ting, uden du opdager det. Den opskalerer automatisk film til 4K, og den gør det på en superelegant måde, og jeg har på intet tidspunkt følt at resultatet blev dårligt.

Samtidig så analyserer den indholdet af det du ser, og giver dig løbende de optimale indstillinger af såvel farver som kontrast. I starten forsøgte jeg at lave mine egne indstillinger, men det holdt jeg hurtigt op med, for tv’et gjorde bare bedre end jeg kunne gøre. Det eneste jeg nogle gange var inde og slå til var HDR-funktionen. Men efter et stykke tid, hvor tv’et tydeligvis havde lært mit tv-forbrug at kende, så var det ikke længere nødvendigt.

LG OLED CX 55″ 4K Smart TV, suverænt tv med imponerende mange muligheder. Foto: LG

På samme måde så kan du også få tv’et til at sætte de optimale lydindstillinger, og det kan godt betale sig. For lad os bare være helt ærlige her – det er så som så med plads til højttalere i dette tv. Det er super tyndt, og dermed er der bare ikke plads til de største drivere i højttalerne, vel?

Så lyden kan godt gå hen og blive lidt tyndbenet, hvis du ikke lige gør en du af to ting. Enten lader du tv’et helt bestemme, eller du vælger selv lige at gå ind og vælge fx biograflyd. Det giver et langt bedre resultat, og omend det ikke kan gøre det ud for store gode højttaleren, så er det faktisk helt ok at høre på.

Jeg er også nødt til at nævne, og ikke mindst rose, tv’ets tykkelse. For det er nærmest papirtyndt. Ja – der en bred base for at det kan stå fast, og naturligvis flyder det lidt mere i bunden, hvor elektronik og strømforsyning er. Men det er stadig vildt tyndt, og vejer forbløffende lidt.

Det gør at det let kan hænge på vægen, og hvis du bruger tv’et indbyggede kunstgalleri, så kan du faktisk bruge det til at vise billeder og malerier på din væg, så du ikke bare har en stor sort flade når tv’et ikke bruges. Og tv’et bruger meget lidt strøm, du kan med god samvittighed lade det stå tændt hele dagen.

Det smarte tv

Som navnet også antyder, så er det jo en ‘smart tv’, hvilket vil sige at det er baseret på LGs webOS (som lige om lidt bliver lanceret i en version 6.0, just saying), og dermed har du adgang til en lang række apps og funktioner på dit tv.

Du kan snakke med tv’et – altså give det kommandoer som du fx gør til Siri eller Google Assistent, men det bryder jeg mig ikke om, og droppede hurtigt den del – jeg føler mig underlig når jeg står og snakker med mit tv.

Det er født med en masse apps, blandt andet Netflix, TV2 Play, HBO, Amazon Prime og mange, mange flere. Den eneste jeg ikke lige fandt var C Mores app, men ellers var det hele der. Og det er faktisk ret let at finde rundt i tingene fra fjernbetjeningen.

Hvis du er typen der gerne vil kunne styre alle dine ting fra din smartphone, så er det også en mulighed – der findes nemlig en app, hvorfra du kan styre alle LGs tv og andre smarte enheder. Og fra den – og forresten også fra tv’et – kan du så styre dem alle. Den brugte jeg dog aldrig, det var lettere og mere intuitivt at bruger fjernbetjeningen.

Bedømmelse

Samlet vurdering 100%

Jeg er helt solgt. LG OLED CX 55″ 4K Smart TV med AI ThinQ er imponerende godt. Det har klart den bedste skærmkvalitet jeg endnu har set, og så er prisen på under 10.000 kroner, hvilket er lige så imponerende.

Der er masser af funktioner i tv’et der gør at det kan bruges til rigtig mange ting, det tænder med det samme, det har rigtig god lyd, og det er let at bruge.

Jeg er imponeret over så godt selv ældre udsendelser ser ud på skærmen, den opskalering klarer tv’et vildt godt, og herudover så sikrer den indbyggede AI et suverænt billede, uanset hvad du ser – når du bare lige giver det lidt tid til at lære dig og dine udsendelser at kende.

Du kan læse mere om tv’et her.

… kan se at jeg skal ud og investere i nyt tv …

De bedste priser på LG OLED CX 55″ 4K Smart TV

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3703 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?