TEST: Tastaturet K650 fra Logitech lever ikke op til forventningen

Logitech står bag mange fede tastaturer, der dog også ofte koster pænt meget. Men K650 er billigt og det smitter desværre af i kvaliteten og fornøjelsen ved at bruge det

Logitech K650. Foto: Logitech

Det er vigtigt med et godt tastatur, de fleste af os bruger det konstant når vi arbejder ved vores computer, uanset om vi gamer eller arbejder. Derfor er det også vigtigt at det er af rigtig god kvalitet, for ellers bliver det bare irriterende at arbejde på, vi kan ikke være så effektive og vi kan ikke nyde at arbejde med det.

Jeg oplever dog også ofte, at tastaturer kan være meget dyre, og det kan afskrække folk fra at købe de gode tastaturer. Logitech – der står bag en masse gode tastaturer – har lige sendt K650 på gaden, et tastatur der lover en masse, og samtidig har en meget lav pris. Så langt så godt – jeg kan generelt godt lide Logitechs tastaturer, og var spændt på at se om K650 kunne leve op til mine forventninger. Spoiler alert – det kunne det ikke.

Men lad mig lige tage et skridt baglæns. Tastaturet er i fuld størrelse, det vil sige at der er et numerisk tastatur ude til højre, og at alle taster har den vanlige og forventede størrelse.

K650 fungerer til både pc og Mac, og det har da også de specielle mac-taster man ellers skal gætte sig til, hvor pokker måtte befinde sig. Det er rent trådløst, og kobles til din computer via Bluetooth, eller via Logitechs egen Bolt-forbindelse – hvis du har den adapter. Det er fedt med den store fleksiblitet, og personligt foretrækker jeg den rene Bluetooth-forbindelse, for så slipper jeg for at optage en af de få usb-porte på min laptop.

Herudover har tastaturet en række taster jeg ikke har set på tastaturer før. Der findes blandt andet en tast der åbner for Emoji’erne, så du kan vælge dem direkte fra tastaturet. Der også en tast til skærmbilleder, en til lommeregneren (der dog ikke virker på en Mac), en til at tænde og slukke for mikrofonen, hvis du vil mute i et møde, en tast der åbner eller lukker en fane på din browser, samt en tast der sender dit dokument direkte til printeren.

Jeg kan rigtig godt lide de specielle taster, det giver tastaturet noget som jeg ikke har oplevet før. Samtidig kan jeg også installere Logitechs egen software, hvis jeg vil tilrette tastaturet endnu mere. Personligt droppede jeg den del – jeg var godt tilfreds med de funktioner jeg fandt direkte på tastaturet.

Dårlig byggekvalitet

Men når det så kommer til brugen af K650, så blev sagen en helt anden. For tasterne er bare ikke gode at skrive på. De er meget plastik-agtige, de larmer, har en rigtig dårlig arbejdsgang og jeg lavede rigtig mange fejl når jeg arbejdede på tastaturet.

Det var en meget underlig følelse, for normalt er jeg rigtig glad for Logitechs tastaturer, og arbejder til hverdag på et fra dem. Men dette tastatur er bare alt for billigt, ikke mindst i byggekvaliteten. Alt ved tastaturet føles dårligt, løst og – nå ja – billigt.

Herudover så overraskede den indbyggede håndledsstøtte mig. Jeg sætter stor pris på en håndledsstøtte, og bruger en til hverdag. Men den gør det den siger – støtter mit håndled. Den der er indbygget i K650 er for lille – mit håndled ligger på bordet i stedet, og så bliver det bare ekstra irriterende.

Batteriet holder omkring 36 måneder, fortæller Logitech – det har jeg ikke lige fået testet, men det er en fin batterlevetid. Det kan vaskes med en våd klud, og det er også fedt.

Bedømmelse

Samlet vurdering 60%

Jeg kan godt lide tanken om at lave et tastatur der er fleksibelt og som fungerer til forskellige platforme. Men jeg er absolut ikke vild med K650. Tastaturet er bare for billigt, og her hentyder jeg ikke til prisen. Det er ikke godt at arbejde på, det larmer og der er for mange småting der irriterer mig.

Det er fedt med de specielle taster, den lange batterilevetid og at det kan vaskes. Men så stopper feste desværre også.

Du kan læse mere om Logitech K650 her.

De bedste priser lige nu

About Lars Bennetzen 3850 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.