TEST: Trådløs mikrofon med god lyd og småfejl

Den lille trådløse mikrofon, Memory Mic fra Sennheiser giver frihed fra kabler, god lyd og hovedbrud når den ikke virker

Memory Mic. Foto: Sennheiser

Når du optager video med din smartphone, så vil du meget ofte opleve at du få en ret dårlig lyd med – mobilen er bare ikke beregnet til at optage lyd. Så hvis du godt vil have en god lyd, hvad gør du så?

Personligt har jeg længe brugt en kablet mikrofon, og selvom det giver mange fordele, så er der også en masse ulemper. Enten optager jeg lyd på en smartphone og optager video på en anden, eller også ender jeg med at have en irriterende ledning hængende mellem mig selv eller personen jeg filmer, og så min smartphone. Ikke optimalt.

Men det problem løser den nye trådløse mikrofon, Memory Mic, fra Sennheiser. På mange måder er den virkelig en elegant løsning. Som en anden tv-vært klipser du mikrofonen på din trøje og starter optagelsen fra din smartphone. Langt hen ad vejen fungerer det også perfekt, men der er nu også et par små hik der gør oplevelsen mindre glat.

Hænger sammen med mobilen

Memory Mic fungerer i tandem med en smartphone, og det betyder at du ikke skal forvente at kunne bruge den uden at have din mobil i nærheden. Men omvendt er der intet kabel der forbinder de to enheder med hinanden.

De to enheder forbindes med en bluetooth-forbindelse, og når du skal til at optage stater du det fra din smartphone. Her er der så to små finter du skal være klar over, dels at du kan optage lyd alene eller lyd sammen med video direkte fra den app der styrer mikrofonen.

Det sidste er ret smart (bortset fra at du ikke har adgang til de samme funktioner som du normalt har i din video app), for når optagelsen er slut, så kan du mikse lyden fra din mobil med lyden du har optaget med Memory Mic. Den del kunne jeg rigtig godt lide. Når du så er færdig og vil overføre videoen til din computer, eller lignende, så bliver der skabt en film hvor lyden blandes i det forhold du har bestemt.

Smart – men det kan altså være svært at flytte videoen efterfølgende, for den bliver hurtig så stor, at det kan være en udfordring at få den flyttet. Personligt løste jeg det med min OneDrive-konto – som er en kommerciel løsning med ubegrænset plads. Min G-Drevs løsning havde ikke plads nok til videoer fra Memory Mic.

Sennheiser Memory Mic. Foto: Sennheiser

Sennheiser Memory Mic. Foto: Sennheiser

En anden lille ting ved mikrofonen er som sagt at du skal starte optagelsen fra din mobil. Det betyder at du ikke kan stikke mobilen i lommen på et interview-offer, for han skal så selv starte optagelsen. Det ville have været fedt, om jeg kunne starte optagelsen med en klik på selve Memory Mic.

For den behøver ikke have adgang til mobilen hele tiden – der er nemlig masser af lagerplads på Memory Mic, så lyden synkroniseres først over på din mobil efter endte optagelse. Det er godt af flere årsager, ikke mindst fordi der ikke skal være en aktiv Bluetooth-forbindelse når du arbejder.

Men som sagt så skal du starte optagelsen fra mobilen. Lidt kluntet nogle gange, men ok – det virker.

Helt generelt gør Memory Mic det rigtig godt. Den lyd du optager med mikrofonen, er markant bedre end fra din smartphone, og når du skal have en ledning hængende, så slipper du for at skulle skjule den hele tiden.

Lidt irriterende er det, at den er så stor, for det gør den svær at skjule – det er lidt lettere med en lille microport, men sæt den lidt lavt så går det nok.

Som sagt er kvaliteten meget høj, mikrofonen er holdbar og solid og den er trådløs – hvilket jeg virkelig sætter stor pris på.

Afrunding

De sidste par bemærkninger som Memory Mic skal have med på vejen er, at den godt kan give lidt problemer med forbindelsen. Jeg oplevede i starten et par tilfælde af, at jeg ikke kunne synkronisere lyden tilbage på mobilen, og det betød at jeg måtte genskabe forbindelsen mellem smartphone og Memory Mic. Resultatet var at jeg mistede den lyd jeg havde optaget.

Min erfaring her er, at når du har optaget med Memory Mic, så skal du få synkroniseret lyden med det samme – lad være med at vente, risikoen for at du ikke efterfølgende kan få lyden tilbage er for stor.

Produktinformation

 • Produktnavn: Memory Mic
 • Producent: Sennheiser
 • Max SPL: 119 dB SPL
 • Opladningstid: Ca. 2 timer
 • Drifttid: Ca. 4 timer.
 • Frekvensområde: 2,4 til 2,4835 GHz
 • Audio Frekvensområde: 100 – 20.000 Hz
 • Bit opløsning: 48 kHz / 16 bit
 • Dimensioner: 51 x 37 x 16 mm
 • Vægt: 30 gram
 • Pris: Set til kr. 1.500 kroner
 • Mere information hos Sennheiser

 

Bedømmelse

Samlet vurdering 85%

Jeg er rigtig glad for Memory Mic. Den er let at bruge når den først er sat op, og lydkvaliteten er meget høj, hvilket er vigtigt når man optager forskellige steder med forskellig akustik.

Jeg kunne godt tænke mig en lidt bedre forbindelse så jeg altid er sikker på at få lyden overført til mobilen efter optagelse. Men så længe jeg husker at overføre lyden efter hver optagelse, så har jeg ingen problemer. Mere sikker forbindelse vil dog være at ønske.

 

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2735 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart