TEST: Vildt fedt headset fra Sennheiser

Det nye Momentum 4 Wireless får komfort, elegance og fed lyd til at gå op i en højere enhed

Sennheiser Momentum 4 Wireless. Foto: Sennheiser

Sennheiser står bag nogle af de fedeste headsets jeg har testet, og derfor var jeg da også ret spændt på at teste det nye over-ear-headset, Momentum 4 Wireless.

Noget af det første der slog mig var, at selvom headsettet hører til blandt de større af slagsen, så er det alligevel ikke et ’stort’ headset, eller det virker ikke stort når du bruger det. Det er virkelig flot og elegant og det sidder skønt på hovedet. Naturligvis skal du være klar til at smide lige omkring 2.500 kroner efter det, men et headset af denne kvalitet er prisen værd.

Nuvel – lad mig komme tilbage til starten. Sennheiser har helt tydelig haft fokus netop på at sikre, at headsettet signalerer elegance. Det er designet med flotte runde kanter og Sennheiser har brugt materialer der både er flotte og yderst komfortable. Designet fortjener stor ros – headsettet ser virkelig godt ud.

Sennheiser Momentum 4 Wireless. Foto: Sennheiser

Når det så kommer til komforten, så lader Momentum 4 Wireless heller ikke noget tilbage at ønske. Det sidder vildt godt på hovedet, selv jeg har det på i længere tid ad gangen. Komforten hører til blandt noget af det bedste jeg længe har oplevet, og det gælder også selvom jeg har mine skærmbriller på.

Jeg oplever ofte, at en brillestang kan være årsag til, at et headset ikke er specielt komfortabelt at have på i længere tid ad gangen. Presset på netop brillestangen giver problemer, for headsettet skal presse relativ hårdt for at sikre at den passive støjreduktion virker optimalt.

Men Sennheiser har valgt et virkelig godt materiale til ørekopperne, og samtidig har de sikret at presset ikke er så stort at det bliver et problem.

Det bringer mig til støjreduktionen der er helt hvor jeg havde forventet den fra Sennheiser. Den passive er fin nok i sig selv, og lukker faktisk ret meget støj ude, men når først den aktive støjreduktion bliver slået til, så forsvinder alle forstyrrende elementer.

Selve lydkvaliteten er god med en rigtig god bas der havde en tilpas markant styrke til at virke fed, men som ikke gav følelsen af at dominere musikken. Den gav en rigtig god bund i musikken, og det er altid skønt. Mellemtonerne var også rigtig gode, og bredte musikken fint ud. Men diskanten var ikke helt så god som jeg havde forventet. Den var ok, men ikke af den kvalitet jeg havde forventet fra Sennheiser. Jeg fik nogle gange en ulden følelse i diskanten, og det irriterede mig lidt.

Men generelt var lyden rigtig god, og jeg brugte mange timer med headsettet på og fed musik i ørene.

Det bringer mig så til app’en – hvor der var masser af muligheder for at justere lyden på plads, herunder også diskanten. Godt nok var equalizeren ret enkelt med kun tre justeringer, men det var rigeligt til at få justeret den på plads.

Sennheiser Momentum 4 Wireless. Foto: Sennheiser

Men app’en har mange andre faciliteter, blandt andet muligheden for at styre hvilke enheder der må kobles til headsettet – det understøtter nemlig op til to enheder der automatisk kobles på.

Det er også muligt at oprette Sound Zones, så headsettets ændrer indstilling, f.eks. niveauet af støjreduktion eller ambient lyd, alt efter hvor du befinder dig rent fysisk. Det er en fed funktion, jeg virkelig lærte at sætte pris på.

Det er også muligt at indstille hvor følsomt headsettet er overfor vindtøj, hvilket har stor betydning når du taler i mobil med headsettet på. Det er også her du kan stille hvor meget af din egen stemme du hører når du har samtaler med headsettet på, hvilket kan gøre samtaler markant bedre.

Jeg var virkelig glad for de funktioner, men så kom jeg til ’Sound Check’, og korthuset faldt sammen. Ideen med en funktion er, at du kan justere headsettet til dine præferencer og ikke mindst musiksmag. Med Sound Check burde du få den mest optimale lyd til netop dig

Men – og der er et stort men – det kræver at du har, eller opretter, en konto hos Sennheiser. Jeg fatter det bare ikke. Hvorfor skal visse funktioner være gemt bag en mur, eller i dette tilfælde en konto. Jeg har købt headsettet og vil bare gerne bruge det optimalt. Men jeg skal altså give Sennheiser mine oplysninger før det er muligt. Det er noget juks og ikke noget jeg bryder mig om – for hvorfor skal Sennheiser have mine personlige oplysninger?

På falderebet skal jeg lige sige, at det er let at styre de vigtigste funktioner direkte på ørekopperne, helt uden at skulle trykke på knapper – det kan jeg rigtig godt lide.

Bedømmelse

Samlet vurdering 90%

Jeg blev ret glad for Momentum 4 Wireless. Det er virkelig komfortabelt, og med ganske få indstillinger giver det en super god lyd. Samtidig ser det flot og elegant ud.

Der er masser af gode indstillinger og de fleste er lette at komme til, og gør oplevelsen med Momentum 4 Wireless langt bedre.

Men jeg er lidt skuffet over diskanten, og jeg kan ikke lide at jeg skal have en konto hos Sennheiser for at skulle bruge headsettet optimalt.

Du kan læse mere om Momentum 4 Wireless her.

Det koster Momentum 4 Wireless lige nu

About Lars Bennetzen 3824 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.