TEST: Vildt godt headset fra Bowers & Wilkins

Det nye Px7 S2e headset fra Bowers & Wilkins formår at blæse mig totalt bagover. Både når det kommer til komfort og lydkvalitet

Bowers & Wilkins Px7 S2e. Foto: Bowers & Wilkins

Det er sjældent at jeg tester et headset der på det nærmeste blæser mig bagover. Men det var tilfældet med Px7 S2e, det helt nye over-ear-headset fra Bowers & Wilkins. Generelt er jeg glad for produkter fra Bowers & Wilkins, de plejer at have rigtig godt styr på lyd og komfort i deres headsets, så jeg havde rigtig store forventninger til deres nyeste headset.

Px7 S2e er en teknologisk opgradering af headsettet Px7 S2 som jeg testede for et års tid siden, et headset jeg var vild med den gang, og jeg var spændt på at se, hvordan Bowers & Wiklins havde opgraderet headsettet.

På designsiden er det svært at se forskellen fra sidste års model, men det jeg oplever er, at der måske er brugt nogle nye og forbedrede materialer til f.eks. skummet i ørepuderne, og så siger producenten selv at de har leveret nogle nye farver.

Det giver god mening for mig at der ikke er sket det store på designsiden, for både pasform og komfort var virkelig fed i forgængeren. Det samme gjaldt da også her, for ørepuderne dækkede fint ørerne uden at jeg blev varm på hovedet og det pressede nok til at lukke lyd ude fra omverdenen, men ikke så meget at jeg ikke kunne have briller på.

Selv når jeg havde brugt headsettet en hel dag, så mærkede jeg det ikke specielt meget, det er meget sjældent at jeg oplever det ved andre headsets.

Bowers & Wilkins Px7 S2e. Foto: Bowers & Wilkins

Ørepuderne leverer forresten en imponerende god passiv støjreduktion, og det betyder at du faktisk godt kan bruge det til bare at få lidt fred for omverdenen, uden at tænde for det. Der er også en aktiv støjreduktion som du kan slå til og fra, men det var faktisk svært for mig at høre hvad den gør i mit almindelige kontorniveau, den passive er ret effektiv.

Men når der er meget støj, så mærker jeg den, og den er faktisk ret god.

Transparent lyd er også noget du kan slå til, men jeg mangler stadig at finde et headset der kan implementere den så lyden er til at holde ud at høre på. Det er ok hvis du bare lige skal have styr på omgivelserne, men ikke hvis du skal lytte aktivt til noget. Det bliver metallisk og irriterende.

Den fede lyd

Da jeg så gik i gang med at lytte til Px7 S2e blev jeg ikke skuffet. Headsettet leverede en imponerende lyd uden jeg behøvede gøre noget som helst i app’en. Der er masser af muligheder for at justere lyden i app’en, men det droppede jeg hurtigt. For lyden var så god, at det ikke var nødvendigt, eller muligt for mig, at forbedre lyden yderligere.

Der var den fedeste bas, der på det nærmeste transporterede mig direkte til bandet der spillede. Jeg fik den fedeste basfølelse og fik den gode følelse af bas i musikken.

Det blev krydret af skønne mellemtoner der bredte lydbilledet virkelig godt ud, og sammen med flotte klare og skarpe diskanter fik det mig hurtigt til at glemme at jeg havde et headset på.

Uanset hvilken musiktype jeg kastede efter headsettet, så var lød det godt – jeg kunne ikke finde nogen musiktype der lød bedre end andre.

Nogle af hemmelighederne i det nye headset skyldes de egenudviklede 40mm drivere der er optimeret og justeret af Bowers & Wilkins egne lydingeniører, og det generelle fokus på at musikken skal lyde som kunstnerne havde tænkt det.

Bedømmelse

Samlet vurdering 100%

Px7 S2e er et fantastisk headset. Komforten og designet er skønt og lydbilledet er så flot at jeg faktisk havde forventet at headsettet ville have været dyrere (det er stadig ikke billigt).

App’en er fin, men bruges primært til at opdatere firmware, men fedt at du kan justere lyden herinde, hvis det er påkrævet.

Px7 S2e er et oplagt headset til at nyde god musik i, og gerne i timevis. Jeg kan kun på det varmeste anbefale dette headset.

Du kan læse mere om Px7 S2e her.

Det koster Px7 S2e lige nu

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.