TEST: Yeti X er en overbevisende streamer mikrofon

Hvis du er YouTuber, Streamer eller Podcaster, så kan du for en rimelig penge få en supergod semi-pro mikrofon, Yeti X. Den har masser af funktioner og kan, stort set, bruges lige ud af boksen

Jeg bruger hele tiden mikrofoner, enten når jeg laver min podcast, Tech-Talk, når jeg laver video og når jeg er på opgaver og interviewer spændende personer fra hele verden.

Derfor er god lyd blevet stadig mere vigtigt for mig, og jeg leder konstant efter gode mikrofoner, der både er versatile, kan bruges i mange forskellige situationer og som er robuste og levere et godt resultat.

Yeti X er en mikrofon der, på papiret, lever op til rigtig mange af de krav, og det skader jo ikke at det er Blue der står bag den, deres mikrofoner er normalt rigtig gode.

Mange af Blues mikrofoner er rettet mod det professionelle segment, men Yeti X er klart rettet mod de stadig stigende stegment af folk der streamer, laver YouTube indhold eller podcasts. Og det er med det for øje, at jeg har testet Yeti X.

Det gode

Mikrofonen er superlet at komme i gang med at bruge. Det er en usb-mikrofon, og om du bruger en Mac eller en Windows-pc, så fungerer den med det samme.

Den kommer med en base med blød bund, så den afdæmper de fleste større rystelser der måtte komme fra bordet – jeg vil dog stadig anbefale at bruge en mikrofonarm, det giver et bedre resultat.

Mikrofonen har fire optageindstillinger, så du kan vælge om det skal være en dialog mellem to personer der sidder overfor hinanden, en monolog med kun en person ved mikrofonen, et rum der skal optages eller et større område foran dig. Disse indstillinger giver supergode resultater, du skal bare lige huske, hvad pokker de enkelte symboler står for.

Yeti X, en fed bordmikrofon til YouTubere, Streamere og podcastere. Foto: Blue

Du kan tilslutte et headset så du kan monitorere lyden du optager, hvilket virker godt, og du kan indstille optageniveau, niveau i headsettet og du kan indstille forskellen mellem headsetniveau og din tale.

Det kan godt betale sig at arbejde lidt med indstillingerne, så du får det bedste resultat til din optagelse. Husk på, at god lyd også kræver god forberedelse.

Endelig er jeg vild med designet. Mikrofonen ligner en langt dyrere mikrofon, og jeg tillader mig at mene at den faktisk pynter på mit skrivebord.

Det dårlige

Men der er også en bagside af medaljen. For nok er Yeti X en god mikrofon, men det er altså ikke en professionel mikrofon, og her taler jeg ikke om lyden. Den er jeg stadig vild med.

Næ jeg taler om indstillingerne af mikrofonen. For Blue har gjort det, at de har ladet to knapper styre alle funktioner på mikrofonen. Det giver mening, for det gør designet enklere, men det gør samtidig, at du skal være en haj til at aflæse meget små symboler, huske farvekoder og være villig til at trykke mange gange på knapper for at nå den ønskede indstilling.

Her tænker jeg specielt på den knap der sidder på, hvad jeg vælger at kalde, forsiden. Den knap styrer både optageniveau, headsetniveau, blandingen mellem headset og optagelse og ikke mindst så er det knappen der muter optagelsen.

For at skifte mellem den tre første skal du holde knappen inde lidt, og jeg tog mig selv i at blive lidt irriteret, ikke mindst fordi jeg bare ikke altid kunne huske, hvad pokker de enkelte farver nu lige betød. Dernæst er der mute-funktionen. Et enkelt tryk på knappen muter, men det klik er ret højt, og jeg fik det altid med på optagelsen, og det var irriterende. Jeg valgte konsekvent ikke at bruge den funktion. Her så jeg hellere en virtuel knap, eller måske en afbryder der ikke klikkede.

Konklusion

Samlet vurdering 95%

Alt i alt er jeg vildt begejstret for mikrofonen. Lydkvaliteten er meget høj for en mikrofon i denne prisklasse, og den indeholder så mange funktioner at du skal lede længe efter det, selv i dyrere mikrofoner.

Det at Blue står bag mikrofonen giver mange fordele, ikke mindst at der er styr på designet, som er vigtigt for en bordmikrofon. Den skal være stabil og stå godt på bordet.

Samtidig kommer meget af den teknologi der er udviklet til de dyrere mikrofoner, og så ned i de lidt billigere mikrofoner som Yeti X.

Jeg er lidt ked af de hårde knapper, der giver kliklyde, hvilket ikke bør ske på en mikrofon.

Om du er YouTuber, Streamer eller podcaster så er der klart noget at komme efter her. Jeg kan klart anbefale mikrofonen.

Mere om Yeti X

 • Du kan læse mere om mikrofonen her
 • Mikrofonens specifikationer er:
  • Sample/Bit rate: 48 kHz, 24-bit
  • 4 14mm condenser capsules
  • Frekvenssvar: 20Hz til 20kHz
  • Max SPL: 122dB
  • Størrelse i base: 11 x 12,2 x 28,9 cm
  • Vægt inkl. base: 1,28kg
 • Herunder finer du de bedste priser på mikrofonen.

De bedste priser lige nu

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3429 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?