TEST: Yoga Book – en ny type tablet på godt og ondt

En tablet der ligner og fungerer som en bog eller tegneplade – bedste beskrivelse for Yoga Book. Vi har testet den og er imponeret over opfindsomheden, men vi er ikke overbeviste om dens brugbarhed

Lenovo Yoga Book Lenovo Yoga Book

Yoga Book ligner faktisk en bog når du får den. Den er pænt hængslet i venstre side, og med logoet i nederste venstre hjørne får man følelsen af at sidde med en (metal) bog i hænderne.

Når du åbner den er der så en skærm på venstre side, og en stor sort plade på højre side. Nu kan du så vælge at bruge Yoga Book på et par forskellige måder. Enten lægge den på bordet og bruge den som en standard tablet, hvor skærmen er den vanlige berøringsfølsomme skærm.

Du kan også tænde for et såkaldt ’halo tastatur’ der dukker op på den sorte plade. På den måde slipper du for at bruge Androids eget indbyggede tastatur på skærmen.

Endelig kan du også vælge at bruge skrivepladen sammen med et stykke papir, og den medfølgende pen (Real Pen). På den måde kan du skrive på et almindeligt stykke papir, og automatisk få en digital kopi på Yoga Book.

Det lyder så godt

Vi er lidt forelskede i hele ideen bag Yoga Book, og elegancen og vægten er da også med til at gøre os endnu mere glade for denne spændende tablet.

Lenovo Yoga Book

Lenovo Yoga Book

Så lad os lige dvæle lidt ved denne 10,1” tablet. For den er faktisk på mange måder en rigtig fed gadget. Som tablet er den spændende, og det indbyggede Halo-tastatur gør at den blive et endnu bedre værktøj på farten.

Men lad være med at tro, at du kan bruge Halo-tastaturet som du ville et almindeligt tastatur. For du kan ikke mærke hvor på tastaturet du lægger dine fingre, og det gør det besværligt at skrive på det.

Samtidig skal du ikke komme til at flytte fingrene ret meget, før du rammer andre taster, og mærkelige ord dukker op på skærmen.

Omvendt så får du med Halo-tastaturet en mouse-pad, hvilket vil sige, at du pludselig har en mus på din Android-tablet, og det er noget vi ofte savner.

Så er der hele ideen med at bruge den medfølgende Real Pen til at tegne med. Umiddelbart er det en god idé, men udførslen virker bare ikke i virkeligheden.

Hver gang jeg får den pen i hånden, så forsøger jeg at bruge den på skærmen – men der virker den bare ikke. Du skal bruge den på den sorte skriveplade, og det er ikke specielt intuitivt.

Specielt når du vil bruge den til at tegne med, bliver det forvirrende, for det er ikke specielt let at holde øjnene fokuserede på skærmen, og så tegne på pladen lige ved siden af.

Skærmen er berøringsfølsom, så hvorfor ikke kunne bruge Real Pen direkte på den? Det virker bare underligt og når der så oven i købet ikke er et sted på Yoga Book du kan gøre Real Pen fast, så bliver den bare et stort irritationsmoment.

Lenovo Yoga Book

Lenovo Yoga Book

Hvor Yoga Book dog skal have ros er ideen med at du kan digitalisere dine håndskrevne noter. Den funktion virker godt, og er en god måde at bruge Yoga Book på. Men det er altså et begrænset område, og ikke noget der for alvor giver værdi til Yoga Book.

Samlet set

Som tablet betragtet er Yogo Book ganske fortrinlig. Den har kræfter nok til de fleste opgaver. Den har en fin lyd, så du kan snildt bruge den til at se film på, og fordi den kan åbne helt op, kan den stå i ’tent-mode’, og der en god måde at se film på.

Det er også fedt at skærmen hele tiden er beskyttet når du lukker Yoga Book, så her skal Yoga Book også have point.

Men den skal altså ikke have point for Real Pen eller Halo-tastaturet. Det er gode ideer, men udførslen er bare ikke i orden. De ender med at virke mere irriterende end gode.

Produktinformation

 • Produktnavn: Yoga Book med Android
 • Producent: Lenovo
 • Processor: Intel® Atom x5-Z8550 Processor (2M Cache, Quad-Core, op til 2.4 GHz)
 • Operativsystem: Android 6.0
 • Lyd: Dolby Audio Premium
 • Hukommelse: 4GB LPDDR3, 64GB lagerplads, kan opgraderes til 128GB, via microSD
 • Batteri: Li-Ion på 8.500mAh,
 • Batterilevetid: Op til 15 timer
 • Skærm: 10,1”, FHD IPS (1.920 x 1.200)
 • Kamera: 8MP autofokus på forsiden, 2MP Fixed focus på bagsiden
 • WLAN: 802.11 a/b/g/n/ac
 • Dimensioner: 256,6 x 9,6 x 170,8 mm
 • Vægt: 690 gram
 • Pris: Set til kr. 3.600,-
 • Mere information hos Lenovo

Bedømmelse

Samlet vurdering 60%

En tablet til 3.600 kroner er ikke dyr, og som rendyrket tablet er Yoga Book rigtig god. Fin skærm og hestekræfter nok. Men netop de ting der skulle gøre den speciel, Real Pen og Halo-tastaturet klarer sig altså ikke specielt godt, og er faktisk mere irriterende end som fordele.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2342 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?