TomTom knækker koden til det ultimative roadtrip

TomTom har fundet formlen, som afslører, hvad der gør nogle køreturer episke, mens andre flopper totalt. Atlanterhavsvejen i Norge topper listen over de ultimative destinationer for en sommerkøretur ud i det blå. Men også Magueritruten i Danmark har fået en plads på listen

TomTom

Mens folk gør bilen klar til sommerens mange køreturer og planlægger ruter, har TomTom i samarbejde med psykologen David Holmes udviklet en formel til at identificere Europas 25 ‛Ultimate Summer Drives’ (USD).

‟Der er så mange utrolige rejser og køreturer med bjergtagende udsigter over hele verden, som bare venter på at blive udforsket. Med et roadtrip kan man opdage og opleve disse på nærmeste hold, og nu er det muligt at identificere de mest ultimative køreturer”, siger Morten Flø Nielsen, Country Sales Manager i Danmark i en pressemeddelelse.

David Holmes har kombineret de elementer af køreoplevelsen, som er vigtige ved planlægningen af en sommerrute – herunder antallet af sving og bakker, trafikmængde, type af natur og vejrlig – med   resultaterne fra en undersøgelse foretaget af TomTom blandt 14.000 bilister fra hele Europa.

– Læs også: TomTom kobler gps-gadget sammen med din smartphone

På baggrund af undersøgelsen og hans egen ekspertise i menneskelig adfærd har David Holmes udviklet ‛the Ultimate Summer Drive’-formel for at hjælpe bilister med at opleve den bedst mulige køretur til sommer. Brug af formlen resulterer i en ‛Perfect Drive’-procentscore, der kan bruges til at identificere de bedste ruter.

‟TomToms formel for de ultimative sommerkøreturer og nøglefeatures i vores produkter, inklusiv Lifetime-kort og korrekt trafikinformation, gør kørsel på Europas mest utrolige ruter meget lettere og mere fornøjelig end nogensinde. Sommerkøreturer skal være afslappende og spændende og bare nydes. Vi ved, at kørsel er en passion for mange mennesker – og vi er sikre på, at de 25 bedste sommerruter, som vi har identificeret ved hjælp af formlen, vil blive debatteret ivrigt af bilentusiaster over hele kontinentet”, slutter Morten Flø Nielsen.

Atlanterhavsvejen er det ultimative
sommer-roadtrip

Med sin blanding af spektakulære udsigter, kvalitetsveje og perfekte lysforhold hele sommeren er Atlanterhavsvejen i Norge sommerens ultimative køreoplevelse i Europa. Ved at holde den op imod formlen bliver Atlanterhavsvejen nummer et i Europa. På de efterfølgende pladser ses:

2. Estoril kystvej – Portugal
3. Comosøen – Italien
4. Peloponnes – Grækenland
5. North Coast 500 – Skotland

– Læs også: Gratis App fra TomTom advarer mod fotofælder

David Holmes fortæller om formlen og top fem-ruterne: ‟Et roadtrip i ferien kan kombinere spændingen ved det nye og usædvanlige med en følelse af eventyr samt frigøre en følelse af begejstring og frihed. Planlægningen af en rute ved hjælp af min formel, før man går i gang med sit sommereventyr, vil hjælpe med at få mest muligt ud af turen og forbedre den samlede ferieoplevelse.”

Undersøgelsen er udført online af Censuswide maj 2016 blandt 14.000 kørekortsholdere i Storbritannien, Tyskland, Frankrig, Spanien, Italien, Belgien og Holland (2000 i hvert land).

TomTom har følgende simple råd til danskere, der skal på kør-selv-ferie her i sommeren:

 1. Lav din research! Sørg for at have tjek på lovgivning og regler omkring kørsel og veje I de eller de lande, du skal rejse igennem.
 2. Sørg for at din teknologi er opdateret. Hvis du allerede har en GPS, skal du sikre, at den er opdateret med de nyeste kort. For vejnettet ændrer sig – nye veje kommer hele tiden til – og du vil ikke risikere at havne et forkert sted.
 3. Har du ikke allerede en GPS, så anskaf dig en.  Det behøver ikke at være en dedikeret navigationsenhed, du kan også blot downloade en app (f.eks. den gratis TomTom GO Mobile), der også klarer jobbet.
 4. Er din GPS ældre end fire år, så overvej om det er tid til at få en ny. Mange af de nye modeller er forbundet til internettet, så du kan modtage trafikinformationer i realtid og dermed undgå at blive fanget i en trafikprop eller kø. Derudover får informationer om fartkontrol, så du kan køre mere sikkert og undgå bøder.

– Læs også: TomTom og Bosch går sammen om udvikling af automatisk kørsel

David Holmes’ bedste tip til et perfekt sommer-roadtrip

 1. Pak en god GPS og planlæg dine ruter I forvejen
 2. Nyd turen og lad være med at have travlt med at komme et ‛bedre’ sted hen.
 3. Vær på udkig efter det usædvanlige. Det vil resultere i bedre minder en velkendte ruter.
 4. Pak et kamera – eller endnu bedre et bilkamera
 5. Vælg dine rejsekamerater med omhu
 6. Vær fleksibel. Lad være med at holde dig rigidt til fastlagte ruter, men hav derimod en overordnet plan, før du tager af sted
 7. Evaluer dine rejsevalg baseret på formlen – og ændr dine planer, hvis det er nødvendigt
 8. Tag turen som den kommer og nyd den. Forskellen på et spændende eventyr og en katastrofetur kan blot være din attitude.
 9. Pak et overnatnings-kit – just in case
 10. Vær tilstede i nuet. Forbyd al ikke-essentiel teknologi. Hav din opmærksomhed rettet mod nye oplevelser og ikke mod din telefon.

TomToms 25 USD-ruter i Europe:

Bedste kystveje

 • Amalfikysten – Italien
 • Ireland’s Causeway Coastal Route – Irland
 • Costa Brava – Spanien
 • Estoril kystvej – Portugal
 • Den Dalmatiske Kyst – Kroatien

Bedste skovveje

 • Rute 500 Schwarzwald Hochstrasse, Schwarzwald – Tyskland
 • A5 Chirk til Bethesda via Snowdonia Park – Wales
 • Los Alcornocales national park – Spanien
 • New Forest – England
 • Comosøen – Italien
About Lars Bennetzen 3825 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?