Tre gadgets til den mobile bruger

Smartphones gør os mobile, men giver os også sårbare overfor manglende strøm, forbindelser på vores laptop og mulighed for at hive filer ud af vores smartphone

Jeg elsker de muligheder min smartphone og laptop giver mig. Men samtidig så får jeg også en del udfordringer i hverdagen, og det er så der at mine andre gadgets kommer til hjælp.

Det første jeg altid kæmper med er strøm på min smartphone – om det er en Android eller iPhone, så er problemet altid at jeg som regel ender med en mobil og en laptop der sukker efter strøm når dagen er ved at være slut – ikke mindst når jeg har været meget på farten i min bil, og brugt mobilen til navigation, og laptoppen til at arbejde på i løbet af dagen.

car charger

Oplader til bilen

Min bil er så gammel nok til ikke at have en usb-port så jeg kan lade mobilen op, og det er så her at Sandbergs Car Charger USB-C PC + QC 3.0 kommer mig til hjælp.

Ikke alene har den både en traditionel usb-port, den har også en usb-c port, og så understøtter den quick charge.

Det betyder at jeg kan oplade både min smartphone og min Macbook, der kan lades op via en usb-c port.

Jeg er ret begejstret for Car Charger, for den giver mig frihed til ikke at skulle lede efter en stikkontakt hele tiden når jeg er ude og køre, og at den både oplader min iPhone og min Macbook på samme tid er en ekstra bonus.

Car charger koster 299 kroner, og du kan læse mere om den her.

Udvidelse til Macbook

Jeg har en Macbook Pro – som du sikkert har gættet på nuværende tidspunkt – og på mange måder er det en fed laptop. Men den har også et lille problem, for den har kun usb-c-porte. Så hvad gør jeg lige når jeg får stukket en traditionel usb-enhed i hånden med billeder og præsentation fra dagens konference? Eller hvis jeg gerne vil tilslutte et eksternt tastatur, mus eller andet til min Macbook?

nucleum

Svaret for mig er blevet at bruge Nucleum fra Kingston. En lille gadget du slutter til Macbooks usb-c-port. Når du gør det, så udvider du nemlig din Macbook med et udvalg af porte – faktisk får du to traditionelle usb-porte, to usb-c-porte, et hdmi-stik, samt en SDHC samt en microSD-port.

Samtidig er den ret pænt designet, og det betyder at den ikke skæmmer din laptop når du slutter den til.

Jeg er ret begejstret for Nucleum, og den redder mig dagligt fra de manglende porte som min Macbook lider under.

Nucleum koster 499 kroner og du kan læse mere om den her.

datatraveler bolt

Udvid lageret på din iPhone

Hvis du har en iPhone eller iPad så kender du godt problemet med lagerstørrelsen, eller rettere, at du ikke har mulighed for at udvide den. Hvis du køber en iPhone med den forkerte mængde lager i forhold til dit forbrug, så løber du alt for ofte ind i at du ikke har plads på den, og derefter problemet med let at få data ud fra den.

Jo – der findes måder at få data ud på. Typisk vil du kopiere ting via en cloud-tjeneste, eller hvis du har både en iPhone/iPad og en Mac, så kan du bruge Airdrop. Men uanset hvad, så er det besværligt, og langsommeligt.

Men her har jeg også fundet en lille hjælper. DataTraveler Bolt er en lille ekstern lagerenhed som kan sluttes både til din iOS-enheds lightning-port og til din computers traditionelle usb-port.

DataTraveler Bolt kommer med en lille app, og det er her magien finder sted. Med den kan du enten kopiere/flytte alle billeder og/eller videoer, vælge hvilke du vil kopiere/flytte eller tage billeder/video direkte ned på DataTraveler Bolt.

Jeg synes det er en fed måde at give plads på mobilen, specielt når man, som jeg, ofte tage billeder på min iPhone fra konferencer, og gerne vil have disse billeder ud i bestemte mapper.

DataTraveler Bolt kommer i tre forskellige størrelser, 32GB, 64GB og 128GB og der medfølger et cover som gør at du kan gøre DataTraveler Bolt fast til f.eks. dine nøgler.

Prisen for 128GB er 596 kroner og du kan læse mere om den her.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3335 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?