Lommeprinter vil være social

HP har lige lanceret deres nye HP Sprocket, en printer til lommen som skal være mere social end forgængeren

Vi skriver mindre ud end nogensinde før, men vi tager flere og flere billeder og deler dem ivrigt med hinanden, både på messengertjenester og på socialenetværk.

Så hvor har printeren en plads mere? HP har tidligere forsøgt med en lille lommeprinter, HP Sprocket, og selvom de selv skriver at det var en populær printer, så vil jeg nok tillade mig at trække lidt på skuldrene. For det var ikke just fordi den leverede nogle specielt gode resultater, og hvad er så lige meningen med en printer?

Nu er der så kommet en ny version af HP Sprocket, og her forsøger HP så at gå efter den målgruppe der bruger billeder som sociale kontaktpunkter.

De skriver direkte i pressemeddelelsen:

”HP Sprocket er smartere og mere social end sin forgænger.”

Nuvel – jeg tvivler ikke på at man kan gøre den smartere, men mere sociale? Nå lad os lige dykke lidt ned i beskrivelsen af den nye printer. HP skriver:

”Den nye HP Sprocket inkluderer bl.a.:

  • Social print: Nu kan flere venner bruge den nye Sprocket samtidig. Alle kan udskrive fra den samme enhed gennem tre simple trin – opret forbindelse, vælg billede og print. Et LED lys blinker i forskellige farver afhængig af den enkelte telefon, så alle ved, hvem der er i gang med at printe.

  • Nyt design og farver: Den nye udgave kommer i et blødt og minimalistisk design med tre nye farver: Luna Pearl, Noir, og Blush.

  • Forbedret kvalitet: Billeder ser skarpere ud med flere synlige detaljer og mørkere farver, hvilket får dine minder til at fremstå mere livagtige

  • Del oplevelserne: Opret et delt fotoalbum til et event gennem Sprocket app’en, så alle kan få adgang til de billeder, som bliver taget og printet i løbet af dagen

  • Augmented reality: Se printkøen og status på udskrifterne i augmented reality, som smelter det digitale og fysiske sammen på selve Sprocket enheden”

Så det sociale består i, at du kan give dine venner lov til at skrive ud på dit dyre og begrænsede specielle papir, og at der er et led der lyser alt efter hvem der skriver ud på den.

At printeren er blevet mere smart består i at den skulle skrive bedre billeder ud (er også påkrævet), at du kan dele fotoalbums til et event gennem Sprocket app’en (hvilket du allerede kan på alle de sociale medier jeg lige kan komme i tanke om), og så er der lige det med augmented reality. Hør lige her HP – AR er en god ide, men hvad kan det lige berige min printoplevelse med? Lad være med at gøre noget ’bare for at gøre det’. Det handler om at give brugeren en bedre oplevelse, ikke at kaste teknologier i nakken på dem ”bare fordi vi kan”, ok?

Men altså – hvis du har lyst til at købe den nye printer, så er den på gaden i Danmark fra 1. december, og den kommer til at koste 1.149 kroner, hvilket er en ret høj pris skulle jeg hilse og sige.

Læs også:

Så er HP klar med nye Spectre bærbare Det er næste generation af Spectre-laptops, som HP lige har lanceret. De nye bærbare pc’er kommer med den nyeste generation af processorer, længere ba...
HP lancerer verdens første 2-i-1 workstation HP har lige lanceret deres nye kraftige 2-i-1 workstation pc1, som giver digitale udviklere og animatorer frihed og fleksibilitet til at arbejde hvor ...

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2126 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?