Undgå at blive hacket på Black Friday

Black Friday venter lige rundt om hjørnet – og det samme gør hackerne. Sikkerhedsfirmaet Barracuda har samlet en række råd til at undgå at blive snydt, når du e-handler på fredag, og dem får du her

Fredag markerer årets største handelsdag, Black Friday, hvor butikkerne presser priserne i bund, og forbrugerne kan gøre gode køb op til juletid. Desværre er det ikke kun butikkerne, der lokker forbrugerne med gode tilbud. De cyber-kriminelle ser også frem til dagen, da de ofte har større held med at snyde forbrugerne med lidt for gode tilbud.

Ifølge et blogindlæg fra it-sikkerhedsvirksomheden Barracuda bliver utallige online-shoppere hvert år ofre for svindel, hvor hackere stjæler deres kreditoplysninger og personlige informationer, som enten sælges videre eller bruges til økonomisk tyveri.

Sådan undgår du at blive fuppet

It-sikkerhedsvirksomheden Barracuda har samlet en række gode råd til at undgå at blive snydt, når man handler på nettet til Black Friday:

 1. Tænk over, hvem tilbuddene kommer fra
  Tilbudsmails og reklamer på sociale medier såsom Facebook og Instagram bør altid vække din skepsis – også selvom de ligner reklamer fra store kendte brands. Internet-svindlere lykkes nemlig ofte med at ligne helt legitime tilbud.
 2. Hold øje med disse tegn
  På trods af at de cyber-kriminelle bliver bedre til at efterligne e-mails, annoncer på sociale medier og websites, er der stadig en række tegn, du kan se efter for at spotte dem:
  • Afsenderens e-mailadresse indeholder ikke virksomhedens navn.
  • Stavefejl og forkert grammatik.
  • Se efter ’https’, ’sikker’, et hængelås-ikon eller en kombination af disse i hjemmeside-adresselinjen. I nogle tilfælde er hele linjen også grøn for at indikere at web-browseren er sikkerhedsverificeret.
  • Er du i tvivl om en virksomheds troværdighed, så prøv at slå dem op på Google.
 3. Beskyt dine oplysninger og shop ikke på din arbejdscomputer
  • Lad være med at foretage køb via offentlige Wi-Fi, da disse ofte er nemmere at hacke.
  • Gå direkte til den side, du ønsker at købe fra. Gå ikke via links i din indbakke eller reklamer på de sociale medier.
  • Hvis du bruger en offentlig computer, så sørg for at bruge et privat browser-vindue.
  • Shop ikke på din arbejdscomputer. Skulle uheldet være ude, risikerer du at sprede en virus til resten af virksomheden.
 4. Hold følelserne tilbage
  Husk at have hovedet med, når du shopper. Man kan let blive revet med af alle de gode tilbud. Gå hellere glip af et tilbud, fordi du tænker dig om en ekstra gang.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2693 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart