Videotest: Forbundne radiatorventiler fra Tado imponerer

Som et led i at gøre mit hus så forbundet som muligt, har jeg installeret Tados forbundne radiatorventiler i en del af mit hus. Let opsætning og betjening og ikke mindst fede funktioner gør systemet til en favorit

IoT har for alvor flyttet ind i mit hus. Jeg er i fuld gang med at prøve at installere så meget IoT som muligt, og samtidig prøver jeg at se hvor meget der kan integreres i et kontrolpanel.

Indtil videre har jeg valgt at benytte Apple HomeKit. Dels fordi der er utrolig mange enheder der understøtter dette system, dels fordi det ikke kræver et ekstra stykke hardware, som f.eks. både Amazon Alexa og Google Home gør. Samtidig forstår Apple HomeKit dansk (gennem SIRI), og det gør hverken Alexa eller Google Home.

Det første system jeg har sat op er radiatorventilerne fra Tado. I videoen herunder kan du se opsætningen og min vurdering af hele processen, og her får du ganske kort mine erfaringer med opsætning af systemet.

Opsætningen var let og smidig. En bridge sluttes til hjemmets router, og den får strøm via et usb-kabel som også sluttes til routeren. Herefter parres radiatorventilerne med Tados bridge, og ventilerne tilføjes i app’en så de bliver sluttet til det rum du ønsker de skal være i. Herefter kan de nu monteres  på radiatoren. Den proces var ligeledes let – der findes adapterer der sikrer at du kan få ventilen til at passe på de fleste radiatorer.

Når ventilen er tilsluttet radiatoren kalibrerer den sig selv, og derefter er du klar til at bruge systemet.

Let automatisering

Fra den tilhørende app kan du så sætte de enkelte rum op. Du kan bestemme temperaturen i rummet på forskellige tider af døgnet. Du kan sætte op, hvordan temperaturprofilen skal se ud når du er hjemme, eller når du er væk fra hjemmet. Du kan sætte op, hvorvidt systemet skal varme op før du kommer hjem, og hvor tæt du skal være på hjemmet når opvarmningen skal begynde.

Der er også funktioner som at vælge om opvarmningen skal begynde på det tidspunkt du angiver, eller om det tidspunkt er der hvor temperaturen skal have nået den ønskede temperatur.

App’en er faktisk ret fed og let at bruge. Du kan også manuelt gå ind, både på ventilerne og i app’en, og ændre på temperaturen, og i app’en kan du så bestemme hvor længe en manuel ændring skal være aktiv.

Tado måler samtidig flere parametre i rimmet – blandt andet varmen, luftfugtigheden og hvornår der er lyst i rummet. Alt sammen noget du kan bruge til at vurdere hvornår varmen i rummet skal aktiveres.

Tado registrerer når du åbner et vindue, og skruer med det samme ned for temperaturen, så du ikke fyrer for fuglene.


[yuzo_related]


Det sidste der er at sige er, at Tado også laver en rapport der viser dig, hvor meget du har sparet med Tado. Den ved jeg nu ikke helt hvad jeg kan bruge til, for det er rene estimater, men det er da lidt sjovt at se, hvor meget Tado selv tror at jeg har sparet med systemet.

Let integration til SIRI

For mig er Tado et fedt system, for det er let at bruge, det giver mig et godt overblik over varmen i rummet og mit varmeforbrug, og det er fedt at jeg kan styre det både når jeg er i huset og når jeg er væk.

Endelig så kommer der så integrationen til Apple HomeKit. For at få det til at virke skal du bare scanne den Apple HomeKit-kode der står på Tado’s bridge. Herefter optræder den, og ventilerne i oversigten på din iOS-enhed, og du kan nu styre dem via SIRI, eller bare direkte fra app’en Hjem på din iOS-enhed.

Klik på ventilen og du kan styre temperaturen, Slå automatisering til, og du kan vælge hvad der skal ske når du er hjemme, eller ikke er hjemme.

Integrationen til Apple HomeKit er fed, og jo flere enheder du får ind i dette system, jo mere automatisering kan du få ind i dit hjem.

Men det betyder ikke at du kan undvære app’en til Tado. Det er stadig her du skal indstille systemet, og det er her du finder rapporterne.

Produktinformation

 • Produktnavn: Smart Radiator Thermostat, Starter Kit
 • Producent: Tado
 • Produkttype: Radiatortermostat
 • Indeholder: 2 stk. termostater, 1 stk. bridge.
 • Funktioner: Kontrolopvarmningssystemer
 • Strømkilde: Batteri
 • Forbindelsesteknologi: Trådløs
 • Frekvensbånd: 868 MHz
 • Funktioner: Lyssensor, indbygget temperatursensor, indbygget fugtighedssensor
 • Inkluderet tilbehør: 2 AA-batterier, 3 radiatoradaptere pr. termostat.
 • Produktmateriale: Polykarbonat, ABS plastic
 • Farve: Hvidmatteret
 • Krypterings algoritme: AES-CCM, 2048-bit SSL, 256-bit SSL, TLS 1.2
 • Batteri påkrævet: 2 x AA type
 • Overensstemmelsesstandarder: ISO 9001, ISO 14001, RoHS, OHSAS 18001
 • Set til kr. 1.499 kroner
 • Se mere hos importøren EET Group: https://dk.eetgroup.com/i/TAD-101916-Tado-Smart-Radiator-Thermostat.-Kit

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%

Tado Smart Radiator Thermostat Starter Kit er et utrolig godt system. Let at sætte op, let at bruge og ikke mindst så er det let at ændre på og udvide. Den store fleksibilitet og de mange muligheder du får via app’en giver systemet et ekstra niveau, og integrationen til systemer som Apple HomeKit fungerer perfekt. Der er ingen tvivl om, at på sigt vil dette system være med til at spare på varmeregningen, og det er kun et ekstra plus. Det er så ikke noget billigt system, for med en pris på 1.500 kroner for startsystemet og en efterfølgende pris på omkring 600 kroner pr. termostat, så bliver det hurtigt en halvdyr omgang at forsyne hele huset med disse termostater, og hvor hurtigt kan de så tjene pengene hjem, er et godt spørgsmål.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

Kommentar til artiklen?