Xiaomi 12 er nu klar i danske butikker

Det er ikke længe siden Xiaomi sendt deres Redmi 11-smartphone på gaden i Danmark, og nu er de allerede klar med 12-serien

Dagens før verdens største joke-dag, lancerede kinesiske Xiaomi deres helt nye flagskibsserie af smartphones på det danske marked, Xiaomi 12 Series, der består af to modeller, 12 og 12 Pro.

Begge mobiler har et meget typisk Xiaomi-design, med tre store objektiver på bagsiden – hævet i et rektangulært kamerahus. De har begge et vidvinkleobjektiv på 50MP og de understøtter begge 8K videooptagelse. I 12-modellen er alle 3 objektiver i øvrigt på 50MP og sensoren er en Sony IMX707, der lover god evne til at opfange lys og farver, samt give en hurtig fokuseringshastighed.

Pro-modellen har også et ultravidvinkel- samt et teleobjektiv. På 12’eren er hovedkameraet flakeret af et 13MP ultravidvinkelkamera samt et 5MP telemakroobjektiv.

Begge de to nye mobiler har AI-algoritmer der skulle hjælpe til med at sikre de bedste indstillinger når du skyder billeder. Et af de eksempler Xiaomi selv giver er ProFocus, der identificerer og sporer objekter i bevægelse, for at mindske risikoen for, at et billede bliver sløret, eller at fokus går galt.

Begge mobiler har en skærm af AMOLED Dot Display-typen der understøtter TrueColor, Dolby Vision og HDR+, og så er de begge forstærket med Gorilla Glass Victus.

Xiaomi 12 Pro har en skærm på 6,73″, WQHD+ opløsning og AdaptivSync Pro, mens Xiaomi 12 har en skærm på 6,28″.

Begge er udstyret med Sound By Harman Kardon, der understøtter Dolby Atmos, og topmmodellen har fire højttalere, to til diskant og to til bas.

Når det så kommer til processoren, så har Xiaomi smidt en Snapdragon 8 gen. 1 i begge de nye mobiler, hvilket skulle give en bedre ydeevne også når det kommer til grafik.

Xiaomi 12 har 8GB ram og 256GB lagerplads og har en vejledende udsalgspris på 5.999 kroner, mens pro-modellen med 12GB ram og 256GB lagerplads har en udsalgspris på 7.990 kroner. Og de kan begge bestilles fra i morgen, mens de dukker op i butikkerne d. 21. april.

About Lars Bennetzen 4193 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?