Xperia 5 II, smartphone i kompakt design og med 5G-understøttelse

Sony har lige lanceret Xperia 5 II, der er den anden 5G-smartphone i Xperia-serien.

Xperia 5 II er udviklet med mange af de samme funktioner som Xperia 1 II, heriblandt kameraet med tre objektiver, der kommer med en ZEISS-optik særligt kalibreret til Xperia 5 II.

Telefonen kommer ligeledes med Photography Pro, som bygger på teknologien fra Sonys Alpha-kameraer, Cinematography Pro (Powered by CineAlta), der giver de samme indstillingsmuligheder, som professionelle filmskabere har til rådighed, samt CinemaWide-skærmen i 21:9-format, der giver en fantastisk seeroplevelse.

Xperia 5 II har 3,5mm audio-jackstik og stereo fronthøjttalere. Derudover kommer telefonen med Qualcomm Snapdragon 865 5G Mobile Platform.

Gode portrætter

Ligesom sin storebror (Xperia 1 II) er Xperia 5 II udviklet med teknologi fra Sonys Alpha-kameraer. Det perfekte portræt er ikke altid opstillet, og når det rigtige øjeblik melder sig, kommer Eye-AF i realtid til sin ret. Uanset om du fotograferer mennesker eller dyr i hurtig bevægelse, sikrer Eye-AF i realtid, at den vigtigste del af ansigtet, nemlig øjnene, forbliver i fokus – også selvom det kun er det ene øje, der er synligt.

Xperia 5 II fanger ethvert øjeblik ved hjælp af den kontinuerlige AF, som foretager AF/AE-beregninger 60 gange/sek. Det betyder, at du kan tage 20 billeder med serieoptagelse (20 fps) – alle sammen med høj præcision, nøjagtig fokus og optimeret eksponering.

Det alsidige kamera har tre objektiver med brændvidder på henholdsvis 16mm, 24mm og 70mm, så du både kan tage smukke landskabsbilleder og portrætter. ZEISS-optikken er kalibreret specifikt til Xperia 5 II og kommer med ZEISS T*-belægningen, der reducerer refleksioner og giver til en fantastisk gengivelse og kontrast.

Den store 1/1,7”-sensor og Bionz X™ (til mobile enheder) sikrer smukke og skarpe billeder – selv i lav belysning.

Med Cinematography Pro (powered by CineAlta) får du endnu flere muligheder for at skabe engagerende indhold, ved hjælp af dramatiske slowmotion-effekter, der muliggøres af verdens første 4K HDR 120fps slowmotion-filmoptagelse på en smartphone. Du kan også optage indhold i 21:9-format med 24/25/30/60fps for at styrke det filmiske udtryk.

Xperia 5 II kommer desuden med Sonys intelligente vindfilter-teknologi, som reducerer støj og vindinterferens og giver klare lydoptagelser.

Gaming på farten

Udover skærmen i 21:9-format, kommer den med Game Enhancer-funktionen, høj ydeevne, 120Hz refresh rate og 240Hz touch scanning rate.

Skærmen i 21:9-formatet er bredere end de konventionelle skærme, hvilket betyder, at dit synsfelt er endnu større. Med 120Hz refresh rate vil selv hurtigt bevægende objekter være skarpe, hvilket giver et fuldstændigt jævn gameplay.

Med 240Hz reducering af bevægelsessløring opdateres billedet 240 gange i sekundet for en fantastisk underholdningsoplevelse fuldstændig uden sløring.

Til de spil, der kræver hurtige fingre, kommer Xperia 5 II med 240Hz Touch scanning rate, der er er fire gange højere end den forrige model. Det betyder, at din handling sker nøjagtigt, som – og når – du havde tiltænkt det.

Med X1-processoren til mobilenheder får du BRAVIA’s HDR-remasterteknologi, som forbedrer kontraster, farver og klarhed på al indhold, mens refresh raten på 120Hz sikrer en jævn oplevelse, når du scroller på sociale medier eller surfer på internettet.

Stort batteri

Xperia 5 II kommer med et højkapacitetsbatteri på 4000mAh, der kan oplades op til 50% på kun 30 minutter.

Qualcomm® Snapdragon 865 5G Mobile Platform og Snapdragon X55 5G Modem-RF-systemet giver dig mulighed for at spille, opleve, multitaske og forbinde som aldrig før. Dette er muligt takket være 5G-hastigheder samt den forbedrede ydelse med 25% hurtigere processor og grafikkort end på den tidligere model.

Den er IP65/IP68-vandafvisende og kommer med Corning Gorilla Glass 6 på begge sider, som sikre den bedste beskyttelse i et elegant design.

Pris og tilgængelighed

Xperia 5 II bliver tilgængelig med Android 10 i farverne sort, blå og grå. Telefonen kan forudbestilles fra den 29. september og kommer i butikkerne den 20. oktober til en vejledende udsalgspris på 6.499 kr.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3429 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?