Puro Sport Stereo in-ear: 300 kroner

puro sport

Her har vi så fat i endnu et kablet headset, der igen gøres fast i øret med en lille silikonekron. Men der er en stor forskel her – for krogen i Puro Sport Stereo in-ear kan nemlig justeres op og ned. Det betyder i princippet at du kan tilpasse den til at passe i lige præcist dit øre.

Vi skal med det samme indrømme, at vi var skeptiske med en funktion. Men det viste sig faktisk, at ved at bruge den funktionalitet, så fik vi en bedre pasform, og headsettet sad faktisk bedre fast i vores øre.

Alt materialet var dejlig blødt og ledningen både lang of fleksibel, hvilket vi satte rigtig stor pris på når vi brugte det til træning.

Den lille betjeningsenhed på ledningen kan sætte musikken på pause og det er så det. Her mangler der også en volumenkontrol

Komforten: 70%

Her står vi så igen i den situation, at vi gerne ville give en god karakter for komforten, men vi er nødt til at trække ned. For når vi fik headsettet til at sidde komfortabelt, så sad det ikke fast, og når det sad fast, så pressede det i øret på os, og endte med at gøre ondt at have på.

Det var specielt galt når vi dyrkede styrketræning, her blev det nogle gange ret ubehageligt at have headsettet på. Vi kunne godt justere det til ikke at gøre ondt, men så skulle der ikke så meget til før det faldt ud.

Anderledes var det til kredsløbstræning. Her var det langt lettere at finde den gyldne mellemvej der gjorde, at vi både kunne træne og holde ud at have headsettet på i længere perioder ad gangen.

Men det der dog irriterede os mest under testen var, at der ikke var en volumenknap på betjeningsenheder. De fleste der træner med musik, har smartphonene pakket væk, måske i et etui spændt om armen, og så er det altså svært at skrue op og ned for lyden.

Lydkvalitet: 75%

Vi kendte ikke Puro på forhånd, så vi havde ikke nogen forventninger til lyden, og det var måske meget godt. Lyden var jævn, uden på nogen måde at imponere.

Bassen var en anelse for markant, hvilket betød at den overdøvede resten af musikken, og diskanten var underrepræsenteret her. Samlet set blev musikbilledet støvet og jævnt. Ikke noget at skrive hjem om.

puro sport

Det er en medvirkende årsag til at man ikke har lyst til at have headsettet på i alt for lang tid.

Selvom vi ikke ligefremt dumper dette headset, så har Puro altså et godt stykke vej igen.

Funktioner og tilbehør: 85%

Headsettet fra Puro leveres uden nogen form for tilbehør. Der er et par ekstra silikone ørepropper og det er så det. Headsettet er da også så lille, at det er let at have det med i lommen, så en taske er som sådan ikke nødvendig.

Vi mangler en betjeningsenhed der kan andet end bare pause og starte for musikken, det er frustrerende at skulle have mobilen frem for at skrue op og ned for lyden.

Der er ingen app, men det er som sådan fint nok, den er ikke savnet.

Produktinformation

  • Navn: Puro Sport Stereo in-ear
  • Producent Puro
  • Forbindelse: Ledning
  • Vægt: 14 gram
  • Pris: Set til kr. 300 kroner
  • Mere information hos Puro

Bedømmelse

Samlet vurdering 75%

Tanken med at du kan justere øreproppen ved at hive lidt op og ned i silikonekroen er smart, men det er helt utrolig svært at finde den indstilling, hvor headsettet sidder fast og ikke gør ondt. Vi forventede også en bedre lyd, specielt til en pris på 300 kroner.

Læs også:

Øretelefoner i duel: Philips vs. Sony Øretelefoner er til dig, der lytter til musik, når du motionerer. De er lavet af let materiale, så du ikke bliver tynget af vægten, som hvis du motion...
Jabra Sport Pulse: 1.500 kroner Jabra Sport Pulse er et bluetooth headset, og det sidder fast direkte i øret. Ingen bøjle eller andet holder det fast. Der er en slags krog der drejes...

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2012 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?