Fitbit opdatere Ionic med nye apps og urskiver

Fitbit Ionic er det første smartwatch fra fitness-tracker-specialisten, og uret mangler en del i at være et smart ur. Men nu forsøger Fitbit at gøre noget ved det og sender blandt andet mere end 100 nye urskiver ud i en opdatering

Fitbit sender nu sin første opdatering til Fitbit OS-platformen ud, for at give en smartere og mere personlig oplevelse til Fitbit Ionic-brugere med mere end 60 apps, som nu er tilgængelig på tværs af en lang række kategorier, mere end 100 urskiver og forbedret ydeevne. Personligt kan jeg bare sige at det burde have været med fra starten af, det savnede jeg virkeligt da jeg testede uret.

Fitbit introducerer også Fitbit Labs, som er et Fitbit Research initiativ, der giver innovative apps og en intelligent urskive-oplevelse til brugerne. Det skal være med til at motivere og drive adfærdsændring samt bidrage til at øge virksomhedens innovationshastighed.  Fitbit samarbejder desuden med Deezer, en musik-streamingtjeneste, for at give internationale brugere mulighed for at lytte til musik direkte fra deres håndled med Fitbit Ionic i 2018.

Til næste år vil brugere, der tilføjer Deezer appen, få adgang til et stort musikkatalog, der inkluderer deres yndlingsplaylister, workout mixes og Deezers signaturfeature, Flow – et personligt soundtrack, som kombinerer dataanalyse og menneskelig datasikring for at afspille brugerens foretrukne sange.

Herudover er der, endelig, kommet en lang række nye gratis apps, som skulle øge funktionaliteten af uret.

De nye gratis apps fra populære brands inkluderer:

  • Mad & drikke: Yelp, den førende lokale guide for forbrugere, som let giver mulighed for at finde de bedste lokale spisesteder.
  • Sundhed & fitness: Clue, verdens hurtigst voksende sundhedsapp til kvinder, som sporer din menstruationscyklus og symptomer (kommer ved udgangen af året); GAME GOLF, førende inden for sporing af golfpræstationsanalyser for amatører (kommer ved udgangen af året); og Surfline, førende surfrapporterings- og prognostiseringsvirksomhed, som sporer dønninger og andre omstændigheder, så du nemt kan finde de bedste bølger (kommer i slutningen af året).
  • Home & IOT: Nest, en populær global smart home virksomhed, som gør det nemt at kontrollere din termostat fra dit håndled (kommer ved udgangen af året) og Hue Lights til styring af Philips’ førende trådløse lyssystem.
  • Nyheder: Flipboard, som leverer historier til en hver interesse, så du nemt kan se de seneste sundheds- og fitness historier og The New York Times, den globale avis som hurtigt giver overblik over de seneste overskrifter.
  • Rejse & transit: TripAdvisor, verdens største rejsesite, hvor du hurtigt kan gå på opdagelse og finde restauranter og aktiviteter i nærheden (kommer ved udgangen af året); Uber, en populær global transportapp for hurtige, pålidelige lift inden for få minutter (kommer ved udgangen af året); og United Airlines, et af verdens største flyselskaber, som giver mulighed for at få adgang til boardingkort og tjekke flystatus (kommer ved udgangen af året).

Til januar forventer Fitbit, løbende at kunne tilføje apps fra bl.a. British Airways og andre populære brands. Så altså – måske der stadig håb for Ionic som et smartwatch, apps er væsentlige og det lader til at der faktisk sker noget. Men der er stadig lang vej op til den mænge af apps de findes til de smarte ure vi ellers kender.

Musik på løbeturen

Musik er en integreret del af enhver træning, og gennem et nyt partnerskab med den internationale streamingtjeneste Deezer, vil Fitbit-brugere verden over have mulighed for at tage deres yndlingsmusik med sig, uden nogen telefon (tilgængelig i 2018).

Engageret og voksende udviklerfællesskab

Mere end 5.000 udviklere har tilmeldt sig Fitbits nye udviklerfællesskab og har registreret sig til SDK public beta. Derudover er mere end 1.000 udviklere begyndt at bygge apps eller urskiver på et Ionic smartwatch og designe smarte interaktive oplevelser til Fitbit-brugere, som regelmæssigt føjes til Fitbit App Gallery.

Øget innovation med Fitbit Labs

Ud over de nye apps nævnt ovenfor, benytter Fitbit Labs Fitbit Research & Development-teamets ekspertise inden for dataanalyse og adfærdsmæssig videnskab til at teste potentielle nye funktioner i form af eksperimentelle apps og smarte urskiver, der er designet til at motivere brugere og drive adfærdsændring. Teamet har bygget kloge, indsigtsfulde og motiverende oplevelser ved hjælp af Fitbits softwareudviklingskit (SDK) [iv], som giver virksomheden en særdeles skalerbar måde at teste nye funktioner og analysere anonyme brugerdata og feedback til at fremskynde udviklingen af nye teknologier.

Fitbit Labs apps og urskiver inkluderer:

  • Fitbit Pet urskive-serien, som hjælper dig med at holde dig aktiv ved at bruge dine skridt til at fodre og pleje en virtuel hund eller kat.
  • Mood Log urskiven lader dig tracke hvordan du føler og observere dine humørmønstre over tid (kommer ved udgangen af året).
  • Tennis app holder styr på dine slag for at give indsigt i din spillestil samt en udspecificering af dine slag med forhånd, baghånd og serv for at forbedre dit spil (kommer ved udgangen af året).
  • Think Fast et spil med skiftende opgaver, der tester din mentale skarphed. Senere på året tilføjes indsigter, som hjælper dig til at forstå hvordan søvn og en sund livsstil påvirker din præstation.
  • Treasure Trek app hjælper med at motivere dig til at forblive aktiv gennem gamification af dine skridt-mål (kommer ved udgangen af året).

Andre apps og urskiver fra Fitbit Labs vil blive tilføjet i løbet af 2018 og fremadrettet.

Forbedret on-device oplevelse og bekvemmelighed

Afslutningsvis tilføjer opdateringen til Fitbit OS hurtigere touch-interaktioner og flere praktiske muligheder for Fitbit Pay.

Nu kan du direkte fra dit håndled vælge hvilket kredit- eller betalingskort, du vil betale med. Listen over deltagende banker er også udvidet til at omfatte 25 banker på tværs af tre netværk på 13 markeder med flere lande og banker på vej i 2018. Se den regelmæssigt opdaterede liste over samarbejdspartnere her.

Fitbit vil forsat tilføje nye apps og urskiver til Fitbit App Gallery i løbet af 2018 og fremadrettet.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2578 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart