TEST: OnePlus 5T – Super smartphone til lav pris

OnePlus 5 imponerede redaktionen og den nyligt lancerede OnePlus 5T er ikke mindre imponerende. Specielt virker ansigtsgenkendelsen overbevisende

OnePlus 5T
OnePlus 5T

’Jamen er OnePlus 5T ikke bare en større version af OnePlus 5?’ Den bemærkning har jeg hørt et par gange siden jeg begyndte at teste flagskibsversionen fra OnePlus. Og lidt rigtigt er der i bemærkningen. OnePlus 5T er en større udgave af OnePlus som vi anmeldte for et par måneder siden. Skærmen har vokset til imponerende 6”og er nu en såkaldt Full Optic AMOLED skærm i 18:9-forhold.

Samtidig har de gjort kanten på mobilen endnu mindre, så skærmen næsten fylder det meste (80,5%). Har du lyst til at se min unboxing af OnePlus 5T kan du finde den her.

OnePlus har også udstyret 5T med en funktion de kalder for Sunlight Diplay som gør at skærmen automatisk tilpasse sig lyset for at give den bedste oplevelse når du kigger på den i skarpt lys.

Der er ingen tvivl om at jeg er vild med skærmen. Den er flot og elegant og selvom jeg stadig foretrækker skærmbilledet på Huawei Mate 10 Pro, så er det en flot skærm og med et knivskarpt billede. Her skal OnePlus have masser af ros og plusser i karakterbogen.

Velkendt design

Hvis du allerede kender OnePlus 5, så er der ingen overraskelse i designet. 5T minder til forveksling om OnePlus 5. Den er blevet 0,05 mm tykkere, hvilket bringer den op på 7,3 mm, og ellers er den fremstillet i et stykke aluminium, hvilket klart er med til at gøre den til en meget elegant og robust mobil.

Jeg har før nævnt multifunktionsknappen på siden af OnePlus 5, og den finder du også her på 5T. Den knap skifter mellem de tre tilstande; lydløs, vibration og ring.

Men samtidig skal jeg også lige brokke mig over kameraet, eller rettere kameralinsen, for den stikker nemlig stadig ret meget ud på bagsiden og – ja det irriterer mig altså. Jeg så gerne at det hele gik ud i en. OnePlus er langt fra alene om at lade linsen stikke frem, og også længere end mobiler som f.eks. Mate 10 Pro fra Huawei.

Et godt kamera bliver bedre

En af de ting jeg roste i min anmeldelse af OnePlus 5 var kameraet, hvor jeg kaldte det for et overlegent kamera. Og her har de gode kinesere faktisk formået at gøre kameraet endnu bedre end før.

OnePlus 5T

Mobilen er stadig udstyret med et dobbelt kamera, men nu er telefoto-kameraet blevet udskiftet med et sekundært kamera med en stor blænde på f/1.7 som gør det endnu lettere at tage billeder ved lav belysning.

I praksis betyder det at ved lysforhold under 10 lux skifter OnePlus T over til det andet kamera for at sikre at mest mulig lys på dine optagelser.

Det sekundære kamera har også noget som OnePlus kalder for Pixel Technology, som reducerer støjen i billeder taget ved lav belysning, alt sammen for at give bedst mulige billeder når lysforholdene er mindre gunstige – f.eks. om aftenen.

Betjeningen af kameraet er dejlig enkelt. OnePlus bruger samme grænseflade som vi kender fra forgængeren, og det er let at skifte mellem portræt og video blot ved at swipe fra højre eller venstre.

Hvis du swiper op fra bunden kan du vælge mellem nogle få faste indstillinger så som Slowmotion og panorama. Men mere spændende er det at du her også kan vælge pro-tilstand, og her kan du virkelig lege med indstillingerne så som iso-værdien, hvidbalancen og meget mere.

Du får også et histogram direkte på skærmen, der viser belysningen så du lettere kan indstille kameraet til de bedste mulige billeder.

Vælger du at optage video, så har du adgang til et 4K-kamera her og naturligvis er der Electronic Image Stabilization, som giver mere stabile videoer når du bevæger dig.

Personligt er jeg vild med kameraet i OnePlus 5T. Det er et overraskende godt kamera i en mobil der koster langt mindre end konkurrerende mærker. Hvor du skal betale omkring 4.000 kroner for den største version af 5T, så kommer du ikke under 6.000 kroner for en tilsvarende mobil fra Moto eller Huawei, og går du til Samsung så nærmer du dig hurtigt de 7-8.000 kroner for at få de samme specifikationer og kvaliteter i et kamera.


[yuzo_related]


Kvaliteten af billederne er meget høje og specielt er det fedt at opleve, hvordan du kan tage gode billeder ved dårligt lys.

Portræt-funktionen, der er blevet så populær, er også god. Takket være de to kameraer kan den fokusere direkte på en person og samtidig sløre baggrunden (bokeh-funktion), og det giver nogle meget flotte portrætter.

Så alt i alt er der stor ros til kameraet.

Et avanceret OS

OnePlus har tilpasset Android operativsystemet, så selvom det minder en del om en klassisk Android, så er det faktisk ret meget anderledes under overfladen.

OnePlus 5T

En del kan du læse om i min anmeldelse af OnePlus 5, men der er kommet flere til i 5T.

Nu kan du f.eks. have det som de kalder for Parallel Apps. Andre steder kaldes det for ”tvillinge apps”, og er et udtryk for at du kan klone to apps, og f.eks. have to Facebook apps kørende, hvis du gerne vil have to forskellige konti kørende uden at skulle logge ind og ud hele tiden.

Du kan nu også søge billeder i galleriet baseret på placering, og du kan tilpasse udseendet af din skærm langt mere. Blandt andet ved at ændre størrelsen på gitter og ikoner på forsiden, du kan ændre ikonernes udseende ved at bruge en Icon Pack, du kan ændre på navigationsknappernes udseende og placering og du kan også vælge at navigationslinjen automatisk forsvinder.

Helt generelt kan jeg godt lide OxygenOS af to årsager. Dels formår det at gøre mobilen mere brugervenlig uden at sætte hastigheden ned, dels giver det mig mulighed for at slippe af med app-skuffen (jeg kan stadig tilgå den), og det sætter jeg virkelig stor pris på.

Lås op med ansigtet

Men hvor denne mobil virkelig imponerer er ved ansigtsgenkendelsen. For her viser den virkelig hvilke kræver der ligger gemt under overfladen.

Hvis du vælger at bruge fingeraftryk til at låse op for mobilen med, så vil du opleve en mobil der åbner på blot 0,2 sek, vildt hurtigt og jeg har endnu ikke oplevet at den tager fejl. Men du kan så også vælge at låse op med ansigts id, lidt som du har hørt iPhone X kan klare.

Og her går det altså hurtigt – langt hurtigere end alt jeg har set iPhone X kan klare. Du skal sørge for at skærmen er tændt, og så vender du bare skærmen om mod dit ansigt, og vupti så er skærmen låst op. Det går vildt hurtigt, mindst lige så hurtigt som at bruge fingeraftryk.

Jeg har så forsøgt at snyde den – med og uden briller – uden resultat. Jeg har også forsøgt at tage et billede af mit ansigt og holde det hen foran OnePlus 5T, men det hjalp ikke meget. Mobilen blev ikke låst op. Men i selv samme øjeblik OnePlus 5T får øje på mit ansigt, vupti så er mobilen låst op.

Jeg er helt solgt på den detalje, og jeg kan jo altid lade være med at slå den til hvis jeg ikke kan lide den.

Alt det andet

Der er rigtig meget godt at sige om OnePlus 5T. Den er lynhurtig, men jeg havde lidt mærkelig problemer når jeg arbejdede med app-foldere. Jeg kan godt lide at gruppere mine apps i foldere, og normalt er det intet problem.

Men med OnePlus 5T oplevede jeg ofte at jeg ikke kunne smide en app ned i en folder – uden at få at vide hvorfor. Det skete både når der var mange og få apps i en folder, så om det har noget med størrelsen på app’en er en mulighed, men ikke noget jeg ved noget om. Hvis der er nogen af vores læsere der ved noget om det, så sig endelig til, for irriterende var det altså.

OnePlus 5T har en Dash-charge, altså en lynoladning, og det betyder at den lader op til en hel dags forbrug på bare 30 minutter og det er fedt for det betyder at du hurtig har strøm nok til lige at klare dig.

Så er der funktionen med at du kan stryge med over et skærmbillede med tre fingre og automatisk tage et skærmbillede, med to fingre over en slukket skærm for at starte musikken og tegn < eller > for at hoppe et nummer frem eller tilbage.

Vanen tro understøtter OnePlus 5T også at du skriver et af følgende bogstaver; O, V, S, M eller W og derved starter et af dig valgt program på mobilen. Ikke noget at jeg brugt ofte, men fedt at den funktion er der.

Overordnet set er det der imponerer mig mest ved OnePlus 5T, så meget smartphone du får for pengene. Jeg har testet 128GB versionen der har 8GB indbygget hukommelse (og som understøtter 2 simkort), og den kan du få til lige omkring 4.000 kroner. Den mindre version med 6GB indbygget hukommelse og 64GB lager kan du købe til omkring 3.500 kroner, og du får virkelig meget mobil for de penge. Langt mere end i nogle konkurrenter jeg lige kan komme i tanke om.

Går du så ikke glip af noget? Jo naturligvis er der steder hvor OnePlus har måttet give køb. Byggekvaliteten er god, men tag Huawei Mate 10 Pro i hånden og så får du en helt anden følelse af robusthed og kvalitet. Her er der langt mere eksklusivitet, men den koster også 50% mere.

Personligt foretrækker jeg skærmen på Huawei fremfor den på OnePlus, men det hendler mere om at jeg bedre kan lide den måde de udnytter kontrast på, hvor OnePlus ikke er lige så god til at bruge kontrast. Men billeder står flot på skærmen og igen til prise er det en fantastisk skærm og det er vigtigt for mig at sige at billedet er meget flot på OnePlus 5T.

Produktinformation

  • Produktnavn: OnePlus 5T
  • Producent: OnePlus
  • Operativsystem: OxygenOS baseret på Android 7.1.1 Nougat
  • Cpu: Qualcomm Snapdragon 835, octa-core op til 2,45 GHz
  • GPU Adreno 540
  • Ram: 8 GB
  • Lager: 128 GB
  • Sensorer: Ansigtsgenkendelse, fingeraftryk, Accelerometer, gyroskop, proximity, lys
  • Batteri: 3.300 mAh
  • WiFi: 802.11 a/b/g/n/ac 2.4/5 GHz
  • Bluetooth: version 5.0 understøttet
  • Audio: højttaler i bunden
  • Skærm: 6.0” med fuld HD i 2.160 x 1.080 opløsning
  • Skærmtype: Amoled
  • Kamera:
  • Bagsiden: Sony IMX 398 på 16MP, blænde f/1.7
  • Bagside: Sony IMX 376K på 20 MP blænde f/1.7
  • Bagside – video: 4K opløsning på 30 fps
  • Frontkamera: Sony IMX 371 på 16MP, blænde f/2.0
  • Frontkamera – video: 1.080 ved 30 fps
  • Dimensioner: 156,1 x 75 x 7.3 mm
  • Vægt: 162 gram
  • Set til kr. 3.500 kroner / 4.000 kroner (64GB/128GB)
  • Du kan læse mere om OnePlus 5T hos OnePlus

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%

OnePlus gør det igen – fremstiller en supermobil til en pris der er til at komme efter. Ikke alene har vi her en flot designet mobil, med et af de bedste kameraer jeg endnu har oplevet. Den er også hurtig, og med en velfungerende og lynhurtig oplåsning med fingeraftryk og ansigt. En klar favorit her på redaktionen.

About Lars Bennetzen 3837 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?