5G mobilt bredbånd – derfor skal du overveje det

Sponsoreret indhold: 5G ruller ud over hele landet, og der er mange gode grunde til at overveje den nye standard. I denne artikler kigger vi nærmere på dem.

Sponsoreret indhold: Vil du gerne have lynhurtigt internet? Så er det blevet tid til 5G mobilt bredbånd. 5G er den femte generation af mobilnetværk, og du får her et netværk, der har taget landet med storm. Netværket er stadig i sin spæde start, men det imponerer allerede på flere parametre – og det kommer til at udvikle sig endnu mere i løbet af de kommende år. Du kan blandt andet glæde dig til lynhurtig hastighed, minimal forsinkelse og meget mere. Alt det, som vi alle ønsker, med et mobilt bredbånd.

5G bliver den nye standard

Måske tænker du, at dit 4G-netværk passer dig fint ift. hastigheden og stabiliteten, men der går ikke længe, før 5G bliver den nye standard. Det bliver det foretrukne valg, når det kommer til netværk til mobiler, tablets og øvrige mobile enheder. Og der kommer til at være markante forskelle på 4G og 5G. Man kan nærmest ikke sammenligne de to, fordi forskellene er så store. 5G er så hurtigt, at 4G slet ikke kan følge med. Med hvad så med stabiliteten, tænker du måske. Den kommer til at være endnu bedre end den, du har nu.

Du kan sikkert nikke genkendende til, at forbindelsen er blevet langsom, når du har været bestemte steder. Måske endda ikkeeksisterende. Det slipper du for med 5G. Der er nemlig blevet lovet store forbedringer på dette område, og du kan se frem til langt færre forstyrrelser på dit netværk – uanset om du er på festival blandt mange mennesker eller sidder derhjemme.

Sådan fungerer det nye mobile bredbånd

Det nye mobile bredbånd kommer til at fungere på den måde, at det ved hjælp af en række fysiske master kommer til at skabe et stort netværk. Disse master kommer til at udsende radiobølger, som efterfølgende bliver opfanget på vores mobiler, tablets og andre mobile enheder. Det er med til at give adgang til det lynhurtige netværk.

Hvor effektivt kommer 5G så til at være sammenlignet med 4G? 5G kan dække helt op til en million enheder per kvadratkilometer, mens 4G kun kan dække 100.000 enheder per kvadratkilometer. Der er derfor en markant forskel, der ikke er til at tage fejl af. Selvom du bor i en storby med mange mennesker, kommer du ikke til at opleve de udfordringer, som tidligere har udgjort problemer for dig.

Hastigheden er heller ikke til at kimse ad. Den kommer nemlig til at være helt op til 20 gange hurtigere end 4G – og på sigt kan hastigheden blive helt op til 100 gange hurtigere. Selvom du tænker, at dit 4G er hurtigt, kan det altså blive meget bedre endnu.

Kommer 5G mobilt bredbånd til at være sundhedsskadeligt?

Lige siden det mobile netværk kom til, har der været bekymringer omkring stråling. Og det gør sig også gældende med 5G. Måske har du bemærket, at der har været stor debat i medierne, da nogle frygter, at mængden af stråling er farlig og sundhedsskadelig. 

Der er dog ikke noget, der tyder på, at der bliver udsendt en for høj mængde stråling. Flere eksperter har udtalt, at der ikke er nogen former for sundhedsrisiko forbundet med det nye netværk. Bekymringerne bunder i, at der kommer til at være flere master placeret rundt omkring, men den samlede mængde stråling kommer altså til at være uændret. Der er derfor intet at være bekymret for, og du kan med ro i maven benytte dig af 5G.

5G er fremtidens netværk

5G kommer til at være fremtidens netværk. Det udvikler sig med hastige skridt, og det er allerede poppet op i Danmark. Det dækker allerede mere end 80 % af alle indbyggerne i Danmark, og man regner med, at det kommer til at dække helt op mod 90 % i slutningen af året.

Hvis du gerne vil have det nye mobile netværk, kræver det blot, at du har en 5G-kompatibel mobil og vælger et abonnement med 5G bredbånd. De gamle telefoner er ikke kompatible med det nye netværk, men de store udviklere har allerede skabt en række nye telefoner, der er klar til 5G. Så kan du godt se frem til en lynhurtig hastighed, en stabil forbindelse og en lang række andre fordele. Så snart du har prøvet 5G, vender du med garanti ikke tilbage.

Del artiklen på

Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart