MWC19: Qualcomm satser på 5G

På gårsdagens pressemøde løftede chipproducenten sløret for fremtiden, og den skriger 5G

5G Snapdragon processoren fra Qualcomm. Foto: Lars Bennetzen

Der findes ikke ret mange Android-baserede smartphones der ikke har en Qualcomm-processor, og derfor er det ret spændende at se, hvad de har af planer for fremtiden.

De planer kan skrives kort – 5G. Alt skal være klar til 5G, og 5G bliver det der kommer til at drive os ind i fremtiden for smartphones og IoT.

På gårsdagens pressemøde fortalte de, hvordan 5G-udrulningen sker endnu hurtigere end det vi så for 4G og hvordan 5G vil gøre oplevelsen ved brug af smartphones endnu bedre.

De lancerede da også en række produkter der alle er rettet direkte mod 5G, og i dag har de så deres Snapdragon X50 5G modem familie, Snapdragon 855 mobile platform, Qualcomm 5G miniWave antenna module og teknologien Qualcomm 5G Power Save.

Helt nyt var deres 5G Snapdragon processor, der dog først rammer det kommercielle marked i første halvår 2020.

Men hvis du tror at det kun er på mobiltelefonen at Qualcomm vil være i fremtiden, så tro om igen. De forventer at komme ind på markedet for laptops med deres nye 5G-processor, og har allerede indgået et samarbejde med Lenovo. Hvornår det munder ud i 5G-laptops med en Qualcomm processor må vi dog vente på. Hverken Qualcomm eller Lenovo ønskede at komme nærmere ind på det.

Qualcomm, og deres samarbejdspartnere, så alle hvordan 5G kommer til alle vores enheder, og vil blive hjertet i den fremtidige udvikling ikke mindst når det kommer til autonome enheder som fx selvkørende biler.

Pressemøde med Qualcomm. Foto: Lars Bennetzen

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2585 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart