Enkel og sikker overvågning af hjemmet

Der kan være mange årsager til at ønske overvågning af hjemmet, primært frygten for indbrud. Og overvågning af hjemmet behøver ikke være svært – Tech-Test har testet overvågningssystemet Arlo, der er sat op på få minutter og som er superlet at bruge

Overvågning af hjemmet med webcams er ikke noget nyt, det har vi kunne gøre med webcams i rigtig mange år. Men det var som regel noget der var besværligt at sætte op, og meget ofte krævede det brug af DDNS-tjenester for at kunne se det via internetadgang.

Så svært er det ikke længere, og overvågningssystemet Arlo, der er et netgear-produkt, viser virkelig hvor enkelt det hele kan gøres.

Let opsætning

Arlo-systemet består af en baseenhed, og et antal overvågningskameraer – i vores tilfælde var der to kameraer med, men der findes systemer med op til fem kameraer fra start af, og flere kan tilføjes efter behov.

Uanset hvor mange kameraer der skal tilsluttes systemet er fremgangsmåden den samme, og det er faktisk lidt fascinerende hvor let installationen går med Arlo.

Men først: Stor ros til manualen (ja, ja, jeg ved det – jeg hører til typen der rent faktisk læser manual, lidt nørd er man vel altid?). Den beskriver ret enkelt præcist, hvordan installationen klares, og hvor vi ofte oplever at manual og virkelighed ikke helt hænger sammen, så er det ikke tilfældet her – det passer perfekt.

Det første skridt er et tilslutte baseenheden til husets router og så slutte strøm til systemet. Herefter skal der sættes batterier (medfølger, og det er i øvrigt den ikke så kendte 123+ størrelse der bruges) i. Når det er klaret, så trykkes der på en ”tilføj” knap på baseenheden, og en tilsvarende knap på kameraet. Der går så et lille halvt minut, og så blinker kameraet lystigt og en statuslampe på baseenheden lyser grønt.

Den proces gentages for de efterfølgende kameraer, og i løbet af ganske få minutter er systemet klart til brug.

Du kan nu sætte kameraen op, og der medfølger nogle holdere til dine kameraer som du kan skrue op på væggen. Selve kameraet klikkes fast på holderen via en magnet, så det er utrolig let at sætte den op, justere den og tage den ned igen. Igen – ros til Netgear.

Der findes så en app til såvel Android- som iOS-enheder, og det er gennem den du vil have den største interaktion med dit nye overvågningssystem. Men – du kan også logge ind på dit Arlo-system fra en Webbrowser.

App’en er lige så simpel

Enkeltheden fortsætter så i såvel app som på nettet. Uanset om du logger ind på din Arlo-konto fra din smartphone/tablet eller via en browser, så får du stort set samme brugeroplevelse.

Du bliver mødt med et oversigtsbillede af dine kameraer, hvor du ser det sidste billede de har optaget.

Du kan så tænde for kameraerne for at se et live feed fra dem, direkte på din smartphone eller tablet (eller computer).

Du kan så også vælge, hvilken tilstand kameraerne skal være i. Som udgangspunkt kan du vælge mellem tilstanden ”Armed”, hvor de reagerer på lyd og bevægelse. Du kan også vælge ”Disarmed”, hvor kameraerne ikke optager noget med mindre du selv går ind og tænder for dem via din app, eller fra nettet.

Så er der tilstanden ”Schedule” hvor du sætter op, hvornår kameraerne skal være aktive, og hvornår de skal være slukkede, og så er der en ”All motion On”, der faktisk bare svarer til ”Armed”, men som kun gælder for et enkelt kamera. Du kan tilføje flere tilstande, men i den udgave vi kigger på, bliver de alle ens – nemlig at de reagerer på bevælgese på samme måde som ”Armed”.

Vi bruger nu også kun ”Armed” og ”Disarmed”, men mange ville nok også have glæde af ”Schedule”, hvis man forlader huset i samme tidsrum hver dag.

Der er også en menu med indstillinger, hvorfra du kan vælge rigtig mange ting. Du kan blandt andet vælge om nattesyn skal være slået til. Du kan også vælge at vippe billede på hovedet, hvilket er meget brugbart hvis du monterer kameraet så det ”står på hovedet”.

Der er rigtig mange forskellige indstillinger du kan lege med. Men primært så skal du ikke pille ved noget som helst. Arlo-systemet er indstillet rigtig godt fra fabrikkens side af.

Flere abonnementer

Arlo-systemet er baseret på et abonnements system, hvoraf nogle af dem koster penge, men der er også en gratis version.

Basis-abonnementet er gratis og understøtter op til fem tilsluttede kameraer, tre måneders support og syv dages opbevaring af optagelser i skyen (op til en gigabyte).

Empty attachment or post type not equal 'attachment'

Men du kan også abonnere på en løsning med op til 10 eller 15 kameraer, og med 30 eller 60 dages opbevaring af optagelser i skyen (10 hhv. 100 GB lagerplads).

Men den slags koster så også, Primier hhv. Elite koster 99 dollars eller 149 dollars om året.

Til hjemmet er Basis-udgaven dog alt rigeligt, og det kan ikke umiddelbart anbefales at købe nogle af de større løsninger.

Sikkerheden i orden

En bekymring man kan have når sådan et system sættes op er sikkerheden. Hvor åbent er systemet, og hvor let ville det være at koble sig på signalet og komme ind via basisenheden og videre ind på husets router.

Vi tog dialogen med Netgear for at høre, hvordan de har sikret Arlo, og det fortalte os, at de gør brug af WPA2 til at sende Real Time Streaming Protocol (RTSP) data fra Arlo-kameraerne til baseenheden go serverne. Herudover er baseenhedens porte lukkede og data bliver krypteret mellem routeren og baseenheden.

De data der bliver sendt fra Arlo-serveren til mobile-enheder eller browseren bruger en sikker TLS-protokol, og for at få adgang til filer på serveren, skal man logge ind med logindetaljer. Den login finder sted via en sikker HTTPS-forbindelse.

Vi er ret rolige ved systemet, der er langt mere usikre forbindelser på et traditionelt hjemmenetværk (desværre), og Arlo bliver efter vores vurdering ikke den første angrebsvej en eventuel hacker ville vælge.

Opsamling

Vi har været rigtig glade for Arlo-systemet. Det er en fornøjelse at arbejde med systemer der er så lette at sætte op og arbejde med.

Vi har dog oplevet enkelte ”hik” i systemet. Blandt andet er ikke altid at app’en til Android fungerer. Vi oplevere fra tid til anden at den går ned – hvilket dog aldrig sker for iOS-app’en.

Vi oplever også, at det ikke er altid at bevægelsesføleren virker. Vores hund (en ’lille’ leonberger på små 65kg), kunne nogle gange bevæge sig rundt i stuen, uden at kameraet slog til. Vi måtte så sætte følsomheden op, og det løste problemet. Men det undrede os at det ikke var konsekvent hvornår bevægelsesføleren virkede.

Vi var omvendt rigtig glade for, at kameraerne også virkede om natten, og billedet var faktisk utrolig flot, også om natten.

Produktinformation

  • Produktnavn: Arlo
  • Producent: Netgear
  • Opløsning: 1.280 x 720
  • Videoformat: H264
  • Night vision: 850nm LED, oplyser op til otte meter
  • Batteri: 4 stk. CR123 pr. kamera
  • Batterilevetid: 4-6 måneder ved normal brug
  • Udsyn: 110 grader
  • Inde og udekameraer. Virker fra -10 til 50 grader C
  • Dimensioner: 72 x 44 x 66 mm (for kamera)
  • Vægt: 123 gram (for kamera).
  • Basens trådløse rækkevidde: 100 meter (ved line of sight)
  • Trådløs forbindelse: 2,4GHz, 802.11n
  • Dimensioner: 55 x 215 x 165 mm (for baseenheeden)
  • Vægt: 320 gram (for baseenheden)
  • Set til: 2.999 kroner
  • Mere information hos Arlo

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%Tech-Test-wide-RGB-gold_small

Let og enkelt overvågning til hjemmet. Det var en fornøjelse at arbejde med systemet, og det gjorde virkelig det det skulle. Vi oplevede kun ganske få problemer med systemet, og vi forventer at en fremtidig opdatering af firmwaren løser det.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

Kommentar til artiklen?