Logitech BRIO – ikke legetøj men webcam

Navnet leder tankerne hen på barnelegetøj, men Logitech BRIO er et webcam rettet mod videomøder, streaming og videooptagelser

Logitech har lige sendt deres mest sofistikerede webkamera til dags dato, Logitech BRIO, på det danske marked. Logitech lover i en pressemeddelelse, at ’BRIO leverer video i professionel kvalitet og er designet til arbejdspladsen, hjemmekontoret, streamers, YouTubers, vloggers og alle andre, der er på udkig efter et webkamera udover det sædvanlige’.

Flotte ord, som bakkes op af funktioner som RightLight 3 med HDR, Ultra 4K HD, baggrundsudskiftning, 5x digital zoom, Windows Hallo understøttelse og infrarød ansigtsgenkendelsessoftware. Lige her får vi lidt følelsen af, at Logitech har dykket dybt ned i de tekniske betegnelser, har taget en spandfuld og smidt dem i tilfældig orden ind i teksten.

Vi kan naturligvis godt tætte at RightLight 3 handler om at få det rigtige lys, og at Ultra 4K HD betyder at opløsningen er høj. Men søde kære venner hos Logitech – 5x digital zoom er ikke noget at prale med, for digital zoom er som regel ikke noget der kan bruges til noget som helst.

Hvad de m ener med baggrundsudskiftning aner jeg ikke, og understøttelse af Windows Hallo er efterhånden et par år gammen, så det virker heller ikke specielt nyt.

Når det er sagt – så er der da nogle spændende funktioner ved Logitech BRIO. Kameraet har et synsfelt på enten 650, 780 eller 900, og det er faktisk fedt for et konferencesystem, for så kan mange komme med i fokus på billedet.

De 4K UHD kan fås ved 30 fps, og hvis du har brug for en endnu højere hastighed, så kan du opnå 60 fps hvis du går ned til 1.080p.

Logitech fortæller at BRIO fungerer med apps som Skype for Business og med Cisco-kompatible certificeringer, samt med løsninger fra deres egne partnere som BlueJeans, BroadSoft, Vidyo og Zoom.

Produktet er allerede sendt på gaden, og modsat hvad vi er vandt til fra Logitech, så er prisen ret høj. 2.049 kroner er den vejledende pris, og det tyder på en bedre kvalitet end vi før har set fra Logitech.

About Lars Bennetzen 3825 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?