Amazon boss Jeff Bezos vil bekæmpe klimaændringer

Med et indskud på ikke mindre end 10 milliarder dollars, har verdens rigeste mand og stifter af Amazon, etableret en fond der skal bekæmpe klimaændringer

I noget så uskyldigt som et Instagramopslag, har Jeff Bezos annonceret, at han nu etablerer en fond på 10 milliarder dollars, hvis formål er at bekæmpe klimaændringer.

Fonden skal finansiere videnskabsmænd, aktivister, NGO’er og alle andre der tilbyder en reel mulighed for at bevare og beskytte verden og miljøet.

Det er ikke første gang Jeff Bezos har investeret i miljøet. Han er allerede involveret i Breakthrough Energy Ventures, en fond der har til formål at finansiere udviklingen af teknologier der kan bekæmpe klimaændringer og reducere forbruget af fossilt brændstof og CO2-udledninger i en lang række brancher.

Pengene til den nye fond kommer ikke fra Amazon, men fra Jeff Bezos personlige formue, og kommer ligeledes heller ikke fra den første fond han har stiftet.

Sidste år forpligtede Amazon sig til at være CO2-neutral fra 2040, og at de flytter deres forbrug af energi over til 100% vedvarende energi allerede i 2030.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3611 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?