Asus klar med Zenfone 8-Series

Den nye smartphone fra Asus er den hidtil mest kraftfulde generation af Zenfone-mobiler

Asus Zenfone 8 series. Foto: Asus

Den nye serie er drevet af det nyeste flagskib Qualcomm Snapdragon 888 5G Mobile Platform med de hurtigst mulige 5G-hastigheder. Batterier med høj kapacitet – 4000 mAh i Zenfone 8 og 5000 mAh i Zenfone 8 Flip – leverer høj batterilevetid til en non-stop livsstil.

Både Zenfone 8 og Zenfone 8 Flip har Samsung AMOLED-skærme med Delta-E <1 farvenøjagtighed, der giver en fantastisk visuel oplevelse med levende farver. Derudover har Zenfone 8’s skærm en ultrahurtig opdateringshastighed på 120 Hz. Skærmene inkluderer også fingeraftrykssensorer under skærmen, for nem sikkerhed.

Flagskibs Sony-kamerasensorer tilføjer spændende foto- og videofunktioner til begge telefoner. Zenfone 8 har et fast dobbeltkamera-system bagpå, mens Zenfone 8 Flip har det innovative Flip Camera, et motoriseret flip-up-modul med 3 kameraer, der muliggør de samme fotos og videoer med høj opløsning både foran og bagpå.

Zenfone 8 har et nyt, slankt og lommevenligt design med dimensioner, der er specielt valgt for at tilbyde ubesværet enhåndsbetjening og et nyt alternativ på markedet, for brugere der ikke ønsker store telefoner. Zenfone 8 er som den første Zenfone, blevet IP68-certificeret for vand- og støvmodstand og modtager desuden en 2021 Red Dot Product Design Award, der uddeles af en international jury som anerkendelse af dets fremragende design.

Kort om mobilerne

  • Zenfone 8 – Big on Performance. Compact in Size: Perfekt til brug med én hånd, med 5,9″ 120Hz Samsung AMOLED-skærm, IP68-certiciferet, dobbelte Sony-kameraer bagpå, 4000 mAh batteri
  • Zenfone 8 Flip – Defy Ordinary: Unikt Flip-kamera med tredobbelt kamera til de bedste fotos, både for- og bagpå, 6,67″ all-screen AMOLED-display, 5000 mAh batteri
  • ZenUI 8: Betænksomme forbedringer af stock Android med One-handed Mode, Dark Mode, System Mode og AudioWizard for en uovertruffen brugeroplevelse

Høj ydeevne

Zenfone 8 og Zenfone 8 Flip anvender det nyeste flagskib Qualcomm Snapdragon 888 5G Mobile Platform, bygget ved hjælp af 5-nanometer procesteknologi. Denne processor tilbyder op til 25% hurtigere CPU-ydeevne og op til 35% hurtigere grafikgengivelse sammenlignet med forrige generation.

Asus Zenfone 8-Series. Foto: Asus

Enestående batterilevetid for non-stop livsstil sikres af to højkapacitetsbatterier – 4000 mAh i Zenfone 8 og 5000 mAh i Zenfone 8 Flip. Avancerede batteripleje-systemer maksimerer batteriets levetid, og den nye systemtilstand i ZenUI 8-operativsystemet har en række automatiske strømstyringsfunktioner, som brugerne nemt kan skifte mellem afhængigt af deres behov, lige fra maksimal ydelse til maksimal batterilevetid. Avanceret manuel konfiguration af strømbesparende parametre er også mulig.

De nye skærme

Både Zenfone 8 og Zenfone 8 Flip er udstyret med lysstærke, ultraresponsive Samsung AMOLED-skærme. Tunet i samarbejde med Pixelworks, forbedres den fantastiske visuelle oplevelse med Delta-E <1 farvenøjagtighed og DC-dæmpningsteknologi. Skærmene er også HDR10+-certificerede til at frembringe detaljerne i selv de mørkeste scener.

Zenfone 8 Flip har en 90 Hz Samsung AMOLED NanoEdge-skærm uden notch eller hul, med sømløs respons og livlige farver.

Zenfone 8 har en Samsung AMOLED-skærm på 120 Hz med en responstid på 1 ms til silky-smooth scrolling og slørfrit indhold. Med 112% DCI-P3 farveskala bringes videoer og billeder til live, og lysstyrken på 1000 nits muliggør let læsbarhed udendørs. Og for at få det til at se godt ud længere, er skærmen beskyttet af det nyeste og hårdeste nogensinde Corning Gorilla Glass Victus.

Zenfone 8 omdefinerer bærbart design for at tilbyde den ultimative ydeevne uden vægten eller størrelsen. Den er designet til at være let at bruge og let at tage med overalt. Den 3D-buede ryg passer perfekt til håndfladen for det mest behagelige greb og total kontrol. På bagsiden sikrer det helt nye frosted-finish anti-glare glas, et rent og slankt look hele tiden. Zenfone 8 er også IP68 certificeret for vand- og støvmodstand.

Til fotografering

Der er taget højde for fotografer på ethvert niveau, med de avancerede professionelle kamerasystemer i Zenfone 8-serien, som alle kun anvender sensorer fra Sony.

Det bageste dualkamera-system på Zenfone 8 fanger hvert øjeblik med fotos i høj kvalitet under alle forhold. Hovedkameraet, med 64 MP Sony IMX686, leverer hidtil uset opløsning, autofokus med dual pixel, optisk billedstabilisering og et højt lysfølsomhedsniveau, hvilket skulle giver perfekte fotos dag og nat.

Ultrawide-kameraet, med 12 MP Sony IMX363, giver endnu mere kompositionsfrihed og så kan det også tage utrolige makrooptagelser og levere detaljerede nærbilleder. Foran leverer et 12 MP Sony IMX663 punchhole-kamera med dual-pixel autofokus, skarpe og klare selfie-fotos og videoer.

Zenfone 8 Flip har det banebrydende Flip Camera, et motoriseret flip-up-modul med et triple-kamerasystem, der tilbyder de samme foto- og videofunktioner i høj opløsning, uanset om modulet vender fremad eller bagud. Hovedkameraet er et Sony IMX686 64 MP vidvinkelkamera med høj opløsning og dual-pixel phase-detection til opretholdelsen af ultrahurtigt fokus på motiver, plus Quad Bayer-teknologi og forbedret lysfølsomhed til fantastiske fotos – dag eller nat.

Et sekundært ultravidvinkelskamera drives af en Sony IMX363-sensor og dette kamera understøtter op til 4 cm makrofotografering for utroligt detaljerede nærbilleder. Det tredje kamera er et tele-kamera, der muliggør 3X optisk zoom, op til 12X total zoom og sømløse overgange mellem kameraer under optagelse.

Tilgængelighed og priser

Mobilerne er på markedet nu, og herunder er priserne på de forskellige modeller.

ModelFarveSpecifikationerVejl. Pris
Zenfone 8BlackZenfone 8 / 5,92″ FHD+ 120Hz Amoled, 20:9 Gorilla Glass Victus / Snapdragon 888 / 8GB LPDDR5, 128GB UFS 3.1 / 4000mAh5.199 Kr.
Zenfone 8Black/SilverZenfone 8 / 5,92″ FHD+ 120Hz Amoled, 20:9 Gorilla Glass Victus / Snapdragon 888 / 8GB LPDDR5, 256GB UFS 3.1 / 4000mAh5.699 Kr.
Zenfone 8Black/SilverZenfone 8 / 5,92″ FHD+ 120Hz Amoled, 20:9 Gorilla Glass Victus / Snapdragon 888 / 16GB LPDDR5, 256GB UFS 3.1 / 4000mAh6.299 Kr.
Zenfone 8 FlipBlackZenfone 8 Flip / 6,7″ FHD+ 90Hz Amoled, 20:9 Corning® Gorilla® Glass 6 / Snapdragon 888 / 8GB LPDDR5 / 256GB UFS 3.1 / 5000mAh6.299 kr.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3702 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?