15 procent af alle virksomheder blev ramt af den samme malware

For anden måned i træk viser Check Point Software Technologies’ Global Threat Index, at den største globale cybertrussel mod virksomheder er Dridex-malwaren, der stjæler brugeres bankinformationer

Hele 15 procent af alle virksomheder blev på globalt plan ramt af Dridex-malwaren i april, hvilket gør malwaren til den største globale cybertrussel mod virksomheder. Det viser den seneste Global Threat Index-rapport for april 2021 fra Check Point Research, der er en del af Check Point Software Technologies.

Også i marts var Dridex-malwaren den mest udbredte cybertrussel på globalt plan, og i løbet af april er den altså igen blevet spredt i stor stil. Denne gang gennem en stor malspam-kampagne, der har til formål at stjæle offerets bankoplysninger.

På mere lokalt plan er den største cybertrussel mod danske virksomheder malwaren Agent Tesla: En avanceret Remote Access Malware (RAT), der stjæler brugernes informationer og password via en keylogger. I april blev hele 12 procent af alle danske virksomheder ramt af Agent Tesla-malwaren.

Generelt ser vi en stor stigning i antallet af ransomwareangreb mod virksomheder. Faktisk er der sket en stigning på hele 107 procent siden samme periode sidste år. Derfor er det heller ikke overraskende, at en enkelt malware, som f.eks. Dridex, rammer en stor procentdel af virksomheder.

I Danmark er Agent Tesla igen den største cybertrussel, efter den har været væk siden efteråret. Det understreger endnu engang, at selv om en malware forsvinder, kan den hurtigt komme tilbage med fuld kraft. Derfor er det også vigtigt, at virksomheder altid er opmærksomme på nye cybertrusler og er forberedt på angreb.

Niels Zimmer Poulsen, der er Head of Security Engineering hos Check Point Software i Danmark

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3211 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?