Zoom forstærker sikkerheden til flere funktioner

Nu bliver det mere sikkert for Zoom-brugere at dele data og følsomme oplysninger i telefonsamtaler og virtuelle grupperum under et online møde, når Zoom hæver sikkerheden gennem end-to-end-kryptering til funktionerne Zoom Phone og Breakout Rooms

Fremover kan Zoom-brugere være ekstra trygge ved at deltage i telefonsamtaler og  Breakout Rooms under et Zoom-møde, da platformen nu udvider end-to-end-kryptering til begge funktioner. Indtil nu har end-to-end-kryptering kun været muligt at slå til under online møder. Sikkerhedsudvidelsen til de to funktioner betyder, at brugerne får større kontrol over og øget beskyttelse af følsomme data i telefonsamtaler og i de virtuelle grupperum under et online møde.    

Vi ser et behov for at udvide end-to-end-krypteringen til flere funktioner i vores omfattende kommunikationsplatform. Med sikkerhedsudvidelsen til Zoom Phone og Zoom Breakout Rooms  får brugere nu intuitiv og sikker kommunikation, uanset om det er et telefonopkald eller en gruppesamtale under et online møde.

Ole Mygind, salgschef for Zoom i Norden og Benelux

Zooms sikkerhedsudvidelse giver brugerne mulighed for at slå end-to-end-krypteringsfunktionen til under en igangværende telefonsamtale, hvis der pludselig opstår et behov for øget sikkerhed og beskyttelse af samtalen. Når brugeren aktiverer end-to-end-krypteringen, vil opkaldet kun være synligt for afsenderen og modtageren af telefonsamtalen. Brugerne vil også have mulighed for at verificere, om end-to-end-krypteringen er slået til for opkaldet via en unik sikkerhedskode.

Udover øget beskyttelse under et telefonopkald betyder platformens udvidede sikkerhed, at både Zooms telefoni og virtuelle grupperum i højere grad er beskyttet mod kontotyveri og er bedre sikret i forbindelse med automatiske opdateringer. Det er blot få af de nye tiltag, som følger med Zooms sikkerhedsudvidelse. Brugerne får derfor øget beskyttelse af deres personlige oplysninger i den fleksible og innovative kommunikationsoplevelse på Zooms platform, som de kender.              

Zooms end-to-end-kryptering

Zoom-telefonopkald

  • Som kontoadministrator skal du aktivere end-to-end-kryptering via Zooms hjemmeside.
  • Kontakterne, du vil ringe til, skal have den samme Zoom-konto, og du kan kun foretage en-til-en-telefonopkald.
  • Begge parter i telefonsamtalen skal bruge Zoom Phone som desktop- eller mobilapp.
  • Begge parter i telefonsamtalen skal have den automatiske lydoptagelse slået fra under samtalen.

Zooms Breakout Rooms

  • Her vil det være den samme oplevelse som i et almindeligt Zoom-møde. Den eneste forskel er, at hver gruppe i det enkelte Breakout Room vil få en krypteringsnøgle.
  • Den nye end-to-end-krypteringsfunktion kan aktiveres, når der er behov for ekstra sikkerhed til eksempelvis samtaler med personfølsomme oplysninger eller til møder med personer, der ønsker øget sikkerhed og beskyttelse af sin identitet. 
About Lars Bennetzen 4194 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?