Gratis onlinesikkerhedskursus fra F-Secure gentages

Sidste år afholdt F-Secure et online kursus i cybersikkerhed, det var en succes og nu gentager de så kurset – og sagde jeg at det var gratis?

Cyber Security Base with F-Secure er et såkaldt massive open online course (MOOC) udviklet af Helsinki Universitet og F-Secure. Kurset er designet, så man sikrer sig, at deltagerne får lært de rette værktøjer, så de kan forfølge en karriere i cybersecurity-branchen – en branche, der over hele verden oplever mangel på kvalificerede medarbejdere.

Og det er måske en god ide at deltage – for en nyligt udgivet report vurderede, at der vil være 3,5 millioner ledige stillinger i cybersecurity-branchen i 2021.

F-Secures CEO, Samu Konttinen, siger, at manglen på medarbejdere er noget, der burde være et større fokus hos flere, hvis man ser på vigtigheden af cybersecurity i den moderne verden, og derfor ser han kurset som et godt skridt mod en løsning på problemet.

“Situationer som WannaCry-udbruddet og kæmpestore datalæk understreger virkelig, hvor meget, der er på spil, når vi taler om cybersecurity. Og mens angreb som disse driver efterspørgslen for cybersecurity endnu højere op, så bliver der ikke uddannet nok til at udfylde de nødvendige stillinger,” skriver Samu Konttinen i en pressemeddelelse.

“Uddannelse inden for cybersecurity er en vigtig del af missionen om at tackle manglen på talent i branchen, og det er en virkelig god mulighed for studerende, så vi er glade for at kunne bære en del af ansvaret ved igen at tilbyde kurset.

Kurset sigter mod at levere højkvalitetsundervisning ved at kombinere F-Secure og Helsinki Universitets Afdeling for Computervidenskabs viden og ekspertise inden for cybersecurity og dermed levere en lettilgængelig serie af online kurser.

Kurset dækker en lang række emner, som deltagerne skal forstå, hvis de skal varetage entry-level stillinger inden for cybersecurity. Det inkluderer også øvelser såsom capture the flag-lignende hackingopgaver, der skal få de studerende til at lære at bruge deres viden og evner i praksis.

Og selvom kurset beskæftiger sig med komplekse emner, så er det designet til at være tilgængeligt for enhver, der ønsker at lære mere om cybersecurity.

Der er intet krav om betaling eller forudgående uddannelse, så alle med en basal forståelse af kodning, computernetværk og infosecurity kan deltage.

Sidste års kursus tiltrak opmærksomheden fra mere end 50.000 mennesker med næsten 5.000, der færdiggjorde opgaverne og over 1.000, der færdiggjorde samtlige dele af kurset. På baggrund af den store interesse er Professor Sasu Tarkoma, leder af afdelingen for computervidenskab på Helsinki Universitet, overbevist om, at det at udbyde online undervisning af en høj kvalitet er en effektiv måde at tiltrække potentielle cybersecurity-eksperter på.

“At have mere end 50.000 interesserede folk fra hele verden sidste år var virkelig spændende, og det viser om noget, hvor stor efterspørgsel, der er på uddannelse inden for cybersecurity, og derudover kan vi se, hvordan man også kan bruge denne type MOOC til at efterkomme denne efterspørgsel,” skriver Sasu Tarkoma i pressemeddelelsen.

“Cybersecurity er et emne, som de studerende virkelig kan være passionerede omkring, og nu om dage kan man bruge evnerne i mange forskellige brancher, hvilket blot understreger relevansen af et kursus som dette. Dette kursus handler om at hjælpe studerende finde ind til denne passion og også om at forberede dem på en lovende karriere.”

Cyber Security Base with F-Secure begynder 31. oktober 2017. Ønsker man at deltage kan man skrive sig op til kursets mailingliste for at modtage opdateringer.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2735 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart