Berygtet malware stjæler informationer fra personer og virksomheder

Check Point Software Technologies’ seneste Global Thread Index for september viser, at nye varianter af Valak-malwaren går efter data fra både personer og virksomheder

Analytikere hos Check Point Research, der er en del af Check Point Software Technologies, har opdaget flere nye varianter af den berygtede Valak-malware. Det viser deres seneste Global Threat Index for september, som netop er blevet offentliggjort.

Valak-malwaren er en sofistikeret malware-loader, der første gang så dagens lys i slutningen af 2019. Gennem de seneste måneder har Check Point opdaget, at nye varianter af malwaren giver hackere mulighed for at stjæle informationer fra både personer og virksomheder. I september blev Valak-malwaren spredt via malspam-kampagner i så høj grad, at malwaren landede på en niende plads over de største globale cybertrusler.

Check Points Global Threat Index viser desuden, at næsten 10% af danske virksomheder er blevet ramt af Emotet-botnettet i september. Det betyder, at Agent Tesla-malwaren ikke længere er den største cybertrussel mod danske virksomheder, som den ellers har været i hele tre måneder i træk.

Efter sommeren har vi oplevet, at Danmark i stigende grad bliver ramt af Emotet-botnettet, hvilket betyder, at den nu er den største cybertrussel mod virksomhederne. Vi har før set, at netop Emotet-botnettet forsvinder fra radaren for en periode, blot for at returnere med fuld kraft. Derfor er det også vigtigt, at alle virksomheder er opmærksomme på de aktuelle cybertrusler.

Niels Zimmer Poulsen, Head of Security Engineering hos Check Point i Danmark

Emotet-botnettet har siden juli været den største globale cybertrussel, og den indtager forsat førstepladsen på listen i september, hvor den har ramt hele 14% af virksomhederne verden over.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2895 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart