CES 2019: Elbilen kan tankes op lige så hurtigt som en benzinbil

Et startup-firma, GBatteries, hævder nu at de har teknologi til at oplade en elektrisk bil lige så hurtigt som du kan fylde tanken op på en traditionel benzindreven bil

Teknologien som det nye firma er på vej med, gør brug af både kunstig intelligens og dedikeret elektronik til at klare opgaven, og en af stifterne, luftfartsingeniøren Kostya Khomutov fortæller at deres teknologi skulle virke med standard Li-ion-batterier, hvilket lyder ekstremt spændende.

GBatteries hævder at du kan oplade en 60kWh EV batteripakke med en rækkevidde på lige over 190km på kun fem minutter, sammenlignet med de knapt 20km du kan klare på 5 minutter i dag. Alt det kræver er deres patenterede adapter som du skal sætte på opladningsporten.

De fleste opladningssystemer i dag er ret primitive og ting som temperaturen kan påvirke opladningshastigheden. Det bliver også håndteret af GBatteries adapter, der justerer opladningsmetoden alt efter de faktorer der kan påvirke den.

Teknologien blev vist på CES i år, men hvornår den rammer kommercielle biler er et godt spørgsmål, og det har GBatteries ikke oplyst noget. Men det er en spændende teknologi der, hvis den kan kommercialiseres, kan gøre elbiler endnu mere interessante i fremtiden.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3134 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?