CES: LG annoncerer LCD-tv med Active HDR, Nano Cell-teknologi og Super UHD

LG forbedrer udvalget af LCD-tv med lanceringen af deres nyeste modeller i 2017. Modellerne, der fremvises for allerførste gang på CES, har bedre farvegengivelse samt et klarere og mere detaljerigt billede

LG har lige annonceret en nyt på tv-fronten på årets CES i Las Vegas. Følgende er taget fra pressemeddelelsen fra LG:

Premium-segmentet i LG’s LCD-fjernsyn er blevet væsentligt forbedret med de nye Super UHD-modeller, som lanceres i 2017. Den helt store nyhed er Nano Cell-teknologien, der fungerer som et mikroskopisk partikelfilter, som giver en renere og klarere farvegengivelse. Endvidere har premium-modellerne Active HDR, der understøtter samtlige HDR-standarder og en opgraderet hardware til den medfølgende version 3,5 af LG’s Smart TV-system, webOS. Sidst men ikke mindst er samtlige modeller udstyret med et lydsystem fra Harman/Kardon, der sikrer en helt fantastisk lydoplevelse.

Hvad gør Nano Cell Technology?

Et LCD-panel med LGs Nano Cell teknologi giver betydelige fordele for både farvegengivelse og betragtningsvinkel. Et ekstra filter i panelets billede indeholder en større mængde af partikler med en diameter på en nanometer, som absorberer overskydende lys. Dette gør det muligt at filtrere farver, så det der gengives på fjernsynet er mere virkelighedstro. I normale tilfælde er farverne falmede, når man ser på tv’et, men med de nye LCS modeller fra LG er farvegengivelsen ligesom filmskaberne tænkte dem.

Topmodellen i LCD-serien

LG SJ950V er flagskibsmodellen blandt nyhederne i 2017. Det har et ultra-tyndt og elegant design, som minder meget om LG’s OLED-modeller, samt en lille fod, så tv’et naturligt bliver ét med rummet. SJ950V kommer i størrelserne 86, 75, 65 og 55 tommer. Takket være Active HDR understøtter modellen filmbranchens Dolby Vision samt HDR 10 og den nye transmissionsstandard, HLG (Hybrid Log Gamma). HDR er en teknologi som giver lyse og mørke områder i billedet flere detaljer. HDR til tv i hjemmet fik sit helt store gennembrud i 2016.

SJ850V – Stilren og stabil

Mellemmodellen i premium-segmentet har samme egenskaber som sin storebror, SJ950V, men rammen om selve billedet er en del større. SJ850V kommer i størrelserne 65, 60 og 55 tommer.

Super UHD i entry-level

LG SJ800V er en ny entry-level-model, der indeholder alle de teknologier, den nye Super UHD-serie er udstyret med, herunder lydsystem fra Harman/Kardon, Active HDR, Nano Cell-teknologi og den seneste version af webOS. Modellen kommer i størrelserne 65, 60, 55 og 49 tommer.

Hvornår de nye modeller rammer det danske marked vides endnu ikke, og priserne er heller ikke oplyst.

About Lars Bennetzen 3825 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?