TEST: Et underligt headset

Jeg har leget med det nyeste headset til tv fra Sennheiser, RS 5200. Lyden er god, men design og komfort lader meget tilbage at ønske

Sennheiser RS 5200. Foto: Sennheiser

Hvis du gerne vil ligne en læge på vej til stuegang, så kan det godt være at du skal kigge nærmere på RS 5200 fra Sennheiser. Men hvis du gerne vil have et godt og komfortabelt headset du kan bruge når du skal sidde hjemme og se tv i ro og mag, så er jeg ikke helt så sikker længere.

Det nye headset fra Sennheiser er lavet specielt til os der nyder at se tv, og gerne vil have optimeret lyd, og måske endda høj lyd, uden at forstyrre hele huset.

Hvor RS 5200 klarer lyddelen fortrinligt, så kan jeg bare ikke få mig selv til at sige at det er behageligt at have på, ej heller at det er specielt kønt.

Som antydet så ligner det et stetoskop når du har det på. Du åbner, og tænder, det ved at trække to bøjer fra hinanden, og for enden af dem er der de ørepropper du skal have ind i øret – præcist som et stetoskop. Men hvor stetoskopet ender i den, iskolde, dims der skal lytte til hjerte og lunger, så ender RS 5200 i en kontrolboks, hvorfra du kan skrue op og ned for lyden, samt slå en speciel funktion til, der fremhæver talen i filmen.

Sennheiser RS 5200. Foto: Sennheiser

Det samlede udtryk er bare dårligt, det ligner et billigt legetøj til børn, og når du har det i øret, så er det ikke behageligt på nogen måde. Drej hovedet og det hiver i øregangen, og selvom det ikke går langt ind i øret, så er det altså ikke nogen speciel behagelig oplevelse at have det på.

God lyd

Men hvor komfort og design kikser, så lykkes lyden rigtig godt. Der er tre faste indstillinger på RS 5200, hvor du kan sætte om du vil lytte til musik, tv-udsendelser eller film. Lyden bliver så justeret til at passe til det, og jeg må indrømme at lyden er virkelig god i headsettet.

Som nævnt før, så er der også en funktion der gør, at du kan fremhæve talen når du ser film eller udsendelse, og det fungerer rigtig godt – specielt i de udsendelser, hvor skuespillerne mumler, eller hvor lydkvaliteten bare er dårlig, hvilket jeg oplever fra tid til anden.

Der skulle også være en funktion der gør, at du kan lytte til lyden i din egen lydstyrke, og alle andre så kan lytte til lyden i deres niveau. Men den fik jeg aldrig til at virke. Men det kan lige så godt være mit tv, så jeg vælger at se bort fra den i min bedømmelse.

Jeg skal dog lige slutte af med at rose designet af basen, der sluttes direkte til tv’et. Den minder om en stor B&O fjernbetjening, og udover at blive sluttet til dit tv, bliver den også brugt som oplader til selve headsettet.

Bedømmelse

Samlet vurdering 65%

RS 5200 er en rigtig god ide, og den leverer en virkelig god lyd når du ser udsendelser, film eller koncerter på dit tv. Men komforten er får dårlig og designet er langt fra det jeg kender fra Sennheiser, så det er en om’er – det må kunen gøres både pænere og langt mere komfortabelt.

Du kan læse mere om headsettet her.

— PriceRunner widget start –>

De bedste priser lige nu

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3371 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?