Creative lancerer slank gaming-soundbar

Den nye soundbar er til gameren der ikke har så meget plads

Creative Technology har lige lanceret Katana V2X, den nyeste gaming-soundbar fra deres Katana-serie. Denne soundbar er dog gjort mindre og billigere for at sikre at alle gamere har råd og plads til en soundbar under skærmen.

Sound Blaster Katana V2X frigør værdifuld plads med en subwoofer der er 40% mindre end sin forgænger. Med en maks effekt på 180W er den oplagt til gaming-setups i mindre rum.

Creative oplyser at denne denne soundbar har samme signaturlyd som en high-end Sound Blaster. Den leverer multikanallyd i hi-fi via den trippel-forstærket Xamp-teknologi, hvor Creatives patenterede multi-kerne DSP-controller forsyner diskant-, mellemtone- og subwoofer-driverne enkeltvis.

Super X-Fi Headphone Holography – en teknologi, der genskaber lydbilledet fra et avanceret multi-højttalersystem i et sæt hovedtelefoner – er det perfekte valg til spil ud på de sene nattetimer, så man undgår at forstyrre naboerne.

Lydfordele til FPS-spillere

Specielle gaming-features giver FPS-spillere en fordel, når de spejder efter fjender: SXFI BATTLE Mode forstærker lydsignaler under kamp, både for retning og afstand, mens Scout Mode fokuserer på lyddetektering, så modstanderne høres, endnu før man ser dem på skærmen.

Med en integreret Dolby Audio-dekoder får brugerne en filmisk oplevelse, – ikke kun mens de spiller, men også til film på streamingplatforme som Netflix, Disney+ og Amazon Prime.

Som bruger kan man gøre soundbaren til sin egen via Creatives app: Her kan man tilpasse lyden i Acoustic Engine-funktionen og vælge sine foretrukne RGB-belysningstilstande. Indstillingerne kan også gemmes som tilpassede profiler på enten appen eller de programmerbare knapper på fjernbetjeningen.

Der er en lang række tilslutningsmuligheder at vælge imellem; herunder HDMI ARC og optiske porte, trådløs Bluetooth 5.0, USB-C-port til USB-lydunderstøttelse, 3.5 mm AUX-indgang og SXFI-udgang til certificerede Super X-Fi-produkter. Denne alsidige soundbar er kompatibel med både stationære computere og konsoller, herunder pc, Mac, PS5, PS4, Xbox Series X og S, Xbox One og Nintendo Switch.

Pris og tilgængelighed

Sound Blaster Katana V2X koster omkring 2.300 kr. og fås på nordic.creative.com

About Lars Bennetzen 4199 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.