Datatrafikken stiger markant på de danske øer

På trods af at rejserestriktionerne blev lempet inden danskernes sommerferie for alvor blev skudt i gang, så viser mobiltrafikken i Telenors netværk, at mange Telenor-kunder fortsat har valgt at udforske den danske natur

Selvom det danske vejr ikke just har vist sig fra sin bedste side, så har mange danskere fortsat valgt at rejse til nogle af Danmarks mest populære feriedestinationer. I jagten på mere solskin har et stort antal valgt at tage turen over til solskinsøen Bornholm.

Telenors tal viser nemlig, at datatrafikken på øen i uge 28 og 29 er steget med 56 procent sammenlignet med sidste år. Det samme mønster gør sig gældende i Skagen, som normalt også er meget populært i specielt uge 29. Her ses en stigning på 42 procent, hvilket således vidner om, at en stigende del af befolkningen har benyttet ferien til at rejse mod Danmarks nordligste punkt. 

Dataforbruget i vores netværk viser tydeligt, at mange danskere har foretrukket at holde sommerferie indenfor Danmarks grænser i år, på trods af at rejserestriktionerne blev lempet. Specielt på flere danske øer, samt i Skagen, har vi kunne se, at mobiltrafikken er steget voldsomt sammenlignet med sommerferieugerne sidste år. Vi overvåger konstant netværket og opgraderer løbende kapaciteten, så netværket kan følge med danskernes mobilvaner, da vores ambition altid er at sikre kunderne den bedste mobildækning.

Jesper Mølbak, netværksspecialist hos Telenor

Bornholm er ikke den eneste danske ø, hvor Telenors tal viser et markant øget dataforbrug. På Fanø og Rømø er stigningen på knap 130%, mens datatrafikken på Ærø er steget med 50% og på Samsø med 42%. At der har været en stigende aktivitet på de danske øer, kan være som resultat af, at færgeruterne i hele juli har været gratis for gående og cyklister.

Tallene baserer sig på trafikken i Telenors netværk for uge 28 og 29. Telenor har 1,6 millioner mobilkunder i Danmark. 

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3024 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart