It-sikkerhedsinitiativ fejrer fire års jubilæum

Initiativet No More Ransomware kan nu dekryptere mere end 140 typer af ransomware

I juli 2016 lancerede det hollandske politi, Europol, McAfee og Kaspersky initiativet ’’No More Ransom’’ (NMR), der har til formål at hjælpe private og offentlige organisationer med at bekæmpe og helt undvige ransomware-angreb.

I dag har initiativet 163 partnere over hele verden. NMR har tilføjet 28 sikkerhedsværktøjer til deres hjemmeside i det forløbne år og kan nu dekryptere 140 forskellige typer af ransomware-infektioner.

I løbet af de sidste to år har mere end 216.000 virksomheder og organisationer downloadet Kasperskys dekrypteringsværktøj fra NMR-initiativets hjemmeside.

Ud af disse, er de to mest populære værktøjer WildFireDecryptor og CoinVaultDecryptor, som begge fokuserer på at hjælpe ofrene for hhv. WildFire og CoinVault ransomware-familierne med at gendanne deres data.

Når initiativet denne måned fejrer fire års jubilæum, har dekrypteringsværktøjet registreret over 4 millioner besøgende fra 188 lande siden lanceringen og har forhindret at kriminelle fik fingrene i løsepenge for et estimeret beløb på 3,8 milliarder kroner.

De sidste fire års resultater af No More Ransom-initiativet er en fælles succes, en, der ikke kan opnås af hverken retshåndhævelse eller den private sektor alene. Ved at slå os sammen har vi bedre forudsætninger for at bekæmpe de cyberkriminelle og gøre det sværere for dem at skade mennesker, virksomheder og kritisk infrastruktur. Hvad ransomware har lært os om sikkerhed, er, at forebyggelse uden tvivl er bedre end en kur. Man er nødt til helt at undgå at blive et offer i første omgang. Der er en række relevante tips til forebyggelse tilgængelige på No More Ransoms hjemmeside. Hvis du er offer for et ransomware-angreb, er det vigtigt at rapportere det til politiet og ikke betale de løsepenge, hackerne kræver.

Fedor Sinitsyn, sikkerhedsekspert hos Kaspersky

Portalen er desuden tilgængelig på hele 36 forskellige sprog.

Du kan finde flere tips og information til forebyggelse her.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3024 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart