Så skal der fuld fart på 5G-udbredelsen

The 5G Future Forum – bestående af globale aktører, som arbejder for at fremskynde brugen af løsninger baseret på Multi-Access Edge Computing – frigiver nu de første tekniske specifikationer i løbet af august 2020

Det er et stort skridt frem mod realiseringen af global interoperabilitet af 5G og Multi-access Edge Computing (MEC)-løsninger. De tekniske specifikationer kan opdeles i to hovedgrupper:

  • MEC Experience Management-specifikationer, som definerer internetbaserede API’er, der kan være grundlag for fremtidige MEC-funktioner drevet af netværksintelligens.
  • MEC Deployment-specifikationer, som gør det muligt at integrere globale MEC-netværk med funktioner som håndtering af el og køling, overvågning og sikkerhed.

5G Future Forum blev grundlagt i januar 2020 af América Móvil, KT Corp., Rogers, Telstra, Verizon og Vodafone med det formål at samordne 5G-specifikationer for at fremskynde udbredelsen af ​​5G og MEC-løsninger over hele verden. 

De tekniske specifikationer er det første output fra det arbejde, der samler teknologer fra alle de medvirkende virksomheder, og som er designet til udbydere af 5G-tjenester, cloudløsninger, OEMs, udviklere og virksomheder.

“5G Future Forum blev oprettet for at realisere det fulde potentiale ved 5G- og MEC-applikationer og -løsninger over hele verden. 5G spiller en helt afgørende betydning for den næste industrielle revolution, hvor teknologi vil ændre måden, vi lever og arbejder på gennem applikationer, herunder machine learning, autonome industrielle anlæg, intelligente biler og byer, Internet of Things (IoT) og augmented og virtual reality. Udgivelsen af disse første specifikationer markerer et stort skridt fremad i bestræbelsen på at hjælpe virksomheder over hele verden med at skabe gode oplevelser for deres kunder.

Rima Qureshi, Chief Strategic Officer, Verizon

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3024 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart