Duel: Cherry vs. Logitech

Spiltastaturet skal være lynhurtigt. Din spilfigur skal reagere i samme øjeblik, som du trykker på tasten, ligesom du nemt og hurtigt skal kunne genfinde overblikket over dit tastatur, når du i et moment mister det. Logitech kommer på en prøve, når schweizerne skal sætte deres plastiktastatur op imod en tysk aluminiumskampvogn fra Cherry

Dysten på nettet er intens. Følelsesregisterets forskellige afdelinger besøges hyppigt, men kortvarigt. Sejrens sødme resulterer i strakte arme over hovedet. Munden er på vid gab og en flagrende drøbel, mens muntre ord med få stavelser bliver slynget ud til højre og venstre. Få minutter senere har du fået virtuelle prygl af en 12-årig med en bazooka, og mundvigen hænger, mens knapt så muntre enstavelsesord bliver udgydet i takt med håndfladen afstraffer dit tastatur med dumflade.

Skydespil på nettet slider på dit tastatur. Brættet med taster skal holde til lidt af hvert og ikke mindst reagere prompte. I vores hardwareguide fra december sidste år beskriver vi standarden, som ethvert gaming-tastatur bør leve op til – at være resistent over for prygl er essentielt.

Cherry har sendt deres MX Board 6.0, og Logitech har leveret deres G410 Atlas Spectrum til vores tastaturduel. Vi tæsker dem og tester deres performance og funktioner, når det kommer til skydespil.

Cherry MX Board
Logitech Atlas

Cherry MX Board 6.0

Logitech G410 Atlas Spectrum

Funktioner

VI har svært ved at forstå, hvorfor Cherry har sendt deres MX Board 6.0 til en test af gaming-udstyr. For tastaturet har ingen gaming-karakteristiske funktioner – foruden omgående respons. MX Board 6.0 består af mekaniske Cherry MX-omskiftere, hvilke er nogle af de mest robuste og hurtigst reagerende på markedet. Dette er klart en fordel for gamere med hang til skydespil, da vi ikke oplever forsinkelser, når vi trykker på tasterne. Ydermere garanterer Cherry, at hver tast holder til mindst 50 millioner tryk, og de leverer samme præcision hele vejen igennem. Vi har desværre ikke haft tiden til at teste dette udsagn, men hvis du skulle opleve, at det ikke holder stik, har Cherry som sagt udstedt en garanti.

MX Board 6.0 minder med sit sparsomme antal funktioner som et standard kontortastatur, som hverken rummer programmérbare makrotaster, særligt markerede WASD-taster eller RGB-belysning. Der er en gennemgående rød bagbelysning af tasterne, og du har muligheden for at koble et magnetisk håndlæn til tastaturet, hvilket øger komforten betydeligt. Men det ændrer ikke på, at MX Board 6.0 mangler vitale gaming-funktioner.

Cherry
Logitech Atlas

Lys i tasterne på MX Board

Lys i tasterne på G410

Logitech har derimod udstyret deres G410-tastatur med de vigtigste funktioner til, når du skal spille skydespil. Atlas Spectrum har godt nok ingen programmerbare makrotaster, men det betyder ikke noget, hvis du hovedsageligt spiller skydespil eller MOBA-spil. Henter du Logitech Gaming Software, kan du til gengæld finindstille belysningen i dit tastatur. Du kan også identificere, hvilke taster du bruger oftest i dine spil, så du kan tildele dem bestemte farver, hvilket sikrer hurtig identificering af de enkelte taster. Du kan også ændre på farveopsætningen i baggrundsbelysningen, så WASD-styretasterne har en særlig farve, mens resten af tastaturet lyser i en anden farve. Dermed kan du nemt og hurtigt identificere styretasterne, hvis du kommer til at give slip på dem i kampens hede. Endvidere benytter Atlas Spectrum sig af den særlige Chroma-lysfunktion, så tastaturet kan lyse op i alverdens farver.

Atlas Spectrum mangler dog et nummertastatur, da Logitech satser på dig, der har lidt plads på skrivebordet, men stadig har behov for et gaming-tastatur. Det kompakte design giver dig mere plads til at bruge musen på.

G410 har en særlig docking-skuffe til din smartphone. Henter du Arx Control-app’en på Google Play eller App Store, kan du bruge din telefon som ekstra skærm, der viser, hvor meget processorkraft din computer bruger på dit spil i realtid. Arx Control-app’en er et meget tyndt lag lyserød glassur, der skal gøre kagen mere appetitvækkende, men den tilfører ikke yderligere smag. Vi holdt op med at bruge app’en efter et par spil.

Cherry
logitech atlas

MX Board mangler gamingfunktioner

Med G410 får du et bedre overblik

Beat-down

MX Board 6.0 er lidt af en kampvogn, der kan tåle nogle tæsk. Det er beklædt med aluminium, og tasterne er lavet af hård plastik. Derfor skal det kunne tåle lidt af hvert, hvilket fabriksgarantien sagte hvisker os i øret, mens vi varmer håndfladen op.

G410 Atlas Spectrum er derimod et kompakt plastiktastatur, som i forhold til Cherrys tastatur minder om klassens tykke dreng, der trygler om ikke at få prygl i skolegården. Men han er dog stærkere, end han udstråler, hvilket vi finder ud af, da Logitechs tastatur kan tåle det samme antal hug, som Cherrys – begge fungerer efter vi har været hårdhændede ved dem.

Performance

Forskellen på Romer-G og Cherry MX-omskifterne er ikke til at spotte. Vi oplever, at begge tastaturer reagerer lige hurtigt på vores kommandoer – og det er øjeblikkeligt! Bruger du et almindeligt tastatur med silikoneomskiftere, vil du ofte kunne mærke et splitsekunds forsinkelse, men dette splitsekund kan være nok til at afgøre, om du undviger patronen eller bliver ramt.

MX Board 6.0 er fantastisk behageligt at spille med på grund af håndlænet og de fjedrende taster, der giver en god og blød feedback. Atlas Spectrum giver en lidt hårdere feedback, og det har ikke et håndlæn, hvilket gør spiloplevelsen mindre behagelig i forhold til MX Board 6.0.

Logitech scorer dog points for overblik, hvor Cherry synker ned i middelmådigheden, eftersom den skræddersyede baggrundsbelysning i G410 giver os muligheden for at identificere de vigtigste taster omgående. Her skal vi bruge 1-2 sekunder på at finde de samme på MX Board 6.0, da alle taster har samme farve. Ydermere kan vi i Logitechs driver slå bestemte taster fra, hvilket gør, at vi kan ”slukke for” blandt andet tasterne rundt om WASD-tasterne. Dermed undgår vi konsekvensen af at komme til at trykke på de forkerte taster under kampen.

cherry mx board
logitech atlas

MX Board har en behagelig håndledsplade

G410 med den særlige docking-station

Dyr kæmpe taber til kulørt dværg

Vi oplever generelt, at G410 Atlas Spectrum er et bedre spilredskab end MX Board 6.0, da Logitech formår at skabe overblik med deres spiltastatur, og det redder os mange gange, når vi dyster på nettet. Dette skyldes det kompakte design, hvor der er færre taster at holde styr på, men også Chroma RGB-belysningen. Prisen for Logitechs lille sag er også til at overkomme, da G410 ligger omkring kr. 750, mens MX Board 6.0 koster i omegnen af kr. 1.600.

Kvalitetsmæssigt er der ingen tvivl om, at Cherry hiver sejren hjem, da vi næsten har lammetævet deres tastatur, og det virker stadig. Desuden er det yderst behageligt at spille med, hvilket skyldes håndlænet og den bløde feedback fra tasterne. Men MX Board 6.0 formår ikke at give os det samme overblik som G410, og dermed mangler vi væsentlig konkurrencefordel hos Cherry. Og formålet med at købe et dedikeret spiltastatur er jo at opnå konkurrencefordele, når du spiller mod andre. Hvad MX Board 6.0 optrådt i en anmeldelse af almindelige kontortastaturer, havde det klart fået en væsentlig højere score, men i denne duel lever produktet kort og godt ikke op til funktions standarden inden for spiltastaturer.

Produktinformation

 • Navn: Atlas Spectrum G410 [Testvinder]
 • Producent: Logitech
 • Omskiftere: Romer-G
 • Kabellængde: 1,8 meter
 • Set til: Kr. 749
 • Mere information her

Bedømmelse

Samlet bedømmelse 70%

Atlas Spectrum G410 giver dig et godt overblik over dit tastatur, og hvilke taster er hvor – takket være en særlig RGB-bagbelysning. Tastaturet lever op til standarden inden for spiltastaturer, som er egnede til skydespil, takket være Romer-G-omskifternes øjeblikkelige reaktion, når du trykker på en tast. Samtidig er G410 kompakt, hvilket giver mere plads til musebevægelser på bordpladen. Logitech har dog fjernet andre brugbare funktioner såsom programmering af de enkelte taster, og G410 er lavet af plastikmateriale, der ikke er en behagelig berøringsflade.

Produktinformation

 • Navn: MX Board 6.0
 • Producent: Cherry
 • Omskiftere: Cherry MX
 • Kabellængde: 2 meter
 • Set til: Kr. 1.667
 • Mere information her

Bedømmelse

Samlet vurdering 60%

Cherry MX Board 6.0 emmer af kvalitet og robust aluminiumsramme med behagelige taster. Håndlænet gør tastaturet til en fornøjelse at bruge, og det har et flot samt stilrent design. Problemet er blot – MX Board 6.0 er ikke et spiltastatur! Du kan ikke hente en særlig driver, der kan justere på tastaturets funktioner. Du får ikke et hurtigt overblik over alle tasterne midt i dine kampe, ligesom størstedelen af bagbelysningen kun kan lyse rødt. Cherry MX-omskifterne reagerer i samme sekund, du trykker på tasten, og det gør MX Board 6.0 til et godt tastatur, når du spiller skydespil, men der findes mange andre og billigere skydespiltastaturer på markedet, der kan det samme, men til færre penge – såsom G410 fra Logitech.

Del artiklen på

Kommentar til artiklen?