Endelig – en robobotplæneklipper helt uden kabler

Det er irriterende at skulle grave kabler ned om haven for at få robotplæneklipperen til at fungere, og nu har Husqvarna så lanceret en model helt uden kabler

Navnet på den nye serie af robotplæneklippere helt uden kabler er NERA. Her er kablerne blevet erstattet af det nye EPOS-system, der er en satellitbaseret teknologi, hvor brugerne via mobilen kan opsætte virtuelle zoner for, hvor, hvornår og i hvilken højde din plæne skal klippes.

Den teknologi har, indtil nu, kun været at finde på de store professionelle robotplæneklippere fra Husqvarna, men nu finder den så vej til forbrugerne også.

Udover at køre helt uden kabler, så lover Husqvarna også, at den kan håndtere komplekse terræner og stejle skråninger. Den har også en trådløs forbindelse til husets trådløse netværk, og derved kan den overvåges og styres via Automower Connect.

Den dækker fra 2.200 op til 5.000 kvadratmeter. Hældningerne den håndterer er op til 50%, og klippehøjden kan justeres fra 2 til 6 cm.

NERA-robotterne vil være at finde i butikkerne til foråret 2023.

About Lars Bennetzen 3824 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.