Hver femte er utryg ved at tale om deres mentale sundhed

Hver femte er utryg ved at tale om deres mentale sundhed. De frygter, at venner og familie vil dømme dem, og at det vil have negativ indflydelse på deres arbejde. Det viser en ny stor rapport, foretaget af YouGov på vegne af TikTok, der lancerer en ny kampagne med fokus på mental sundhed og trivsel

Det mentale helbred er lige så vigtigt, hvis ikke vigtigere, end det fysiske helbred. Sådan lyder det fra hele 90 pct. af de adspurgte på tværs af 16 lande i Europa og USA. Alligevel er mental sundhed et sårbart emne, og hver femte (19 pct.) er ikke tryg ved at tale om deres mentale sundhed med andre. 

Det viser en ny rapport foretaget af YouGov på vegne af TikTok. 

Her fremgår det, at 42 pct. af de adspurgte er bange for, at deres venner og familie vil dømme dem, hvis de taler med dem om emnet, og 48 pct. er bange for, at det vil påvirke deres fremtidsudsigter på arbejdspladsen negativt. 

Blandt de adspurgte i undersøgelsen er de 18-24-årige mindst trygge ved at tale om mental sundhed, mens dem i aldersgruppen +55 år er mest komfortable. Ikke overraskende er de 18-24-årige (53 pct.) til gengæld mere komfortable ved at tale om emnet på en social platform end de ældre +55 år (37 pct.).

I undersøgelsen fremgår det også, at COVID-19 har haft en positivt effekt på måden, vi taler om mental sundhed på. I hvert fald svarer 20 pct., at den globale pandemi har gjort det lettere for dem at tale om deres mentale sundhed. Det gælder for 25 pct. af unge mellem 25 og 35 år. 

About Lars Bennetzen 4199 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.