Lenovo klar med Chromebook til gaming

Lenovo lancerer nu sin første bærbare computer til cloud-gaming i form af den 16 tommer store Lenovo IdeaPad Gaming Chromebook

For første gang er Lenovo klar med en bærbar computer udviklet til cloud-gaming – IdeaPad Gaming Chromebook. Den 16 tommer store bærbar kører ChromeOS og lover høj ydelse og grafisk styrke nok til at køre AAA-spil og MOBA-spil – onlinebaserede spil som League of Legends, Smite og Heroes of the Storm. 

Skærmen er i formatet 16:10 og byder på en opløsning på 2.560 x 1.600 pixels med en opdateringsfrekvens på 120Hz, stor farvepræcision og lysstyrke. Kabinettet gemmer desuden på en 12. generations Intel Core i5- eller i3-processor, 8GB hukommelse, op til 11 timers batteritid og en SSD med enten 256 eller 512GB lagerplads. 

Ikke uvæsentligt for cloud-gaming kan den udstyres et trådløst netkort, der understøtter Wi-Fi 6E, som netop nu tilbyder den højeste trådløse hastighed og samtidig rummer et ekstra frekvensområde, så du oplever færre forstyrrelser. Dermed er der mindre risiko for lag midt i afgørende spilsekvenser. 

IdeaPad Gaming Chromebook begår sig godt både som gaming-bærbar og skolecomputer. Trods stor ydelse er den let og slank for en gaming-bærbar. Den vejer blot 1,82kg og måler ikke mere end 19,95 mm i sammenklappet tilstand. Den er med andre ord nem at have med overalt, og så er panelet TÜV Rheinland-certificeret og udsender mindre blåt lys, så du ikke får trætte øjne efter mange timer ved skærmen. 

IdeaPad Gaming Chromebook har herudover en Everything-knap, hvor man kan fastgøre ens favoritspil til proceslinjen for hurtig adgang. Derudover kan man i ChromeOS nemt søge, finde og spille spil på tværs af cloud-platforme som Xbloud Cloud Gaming og Amazon Pure. 

Som cloud-enhed behøver du desuden hverken at installere spil, manuelle downloads af spil, opdateringer eller patches. Automatiske software-opdateringer sker, uden spilleren behøver at gøre det mindste – eller opgradere sit grafikkort for at sikre, at man kan spille de seneste spil. 

Priserne for IdeaPad Gaming Chromebook starter ved 6.599 kroner.

About Lars Bennetzen 3824 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.