Fire nye iPhones fra Apple

Det blev til fire nye smartphones fra Apple. iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max, eller er klar til 5G

Æblegiganten har haft travlt, og har nu lanceret ikke en eller to, men hele fire nye iPhones – alle med tallet 12 som fællesnævner.

For at starte i den lave ende – hvis vi ellers kan snakke om det når det handler om iPhones, så er det de to mobiler iPhone 12 og iPhone 12 mini der åbner ballet.

Begge mobiler har fået 5G-teknologi, hvilket er ved at være standard og dermed også forventet.

iPhone 12 er udstyret med en A14 Bionic chip, der er baseret på 5-nanometerprocessen. Det er den hurtigste chip fra Apple til dato, og de lover at den har både en cpu og en gpu der er op til 50% hurtigere end tidligere.

Chippen er udstyret med en 16-core Neural Engine, der skulle give op mod 80% bedre ydeevne, og den kan gennemføre 11 milliarder handlinger pr. sekund.

Apple fortæller at iPhone 12 mini er den mindste, tyndeste og letteste 5G-smartphone i verden, mens den stadig har en 5,4″ skærm, og forresten så har iPHone 12 en 6,1″ skærm. Så selvom det er de mindste modeller, så er de langt fra små i den klassiske forstand.

Begge de to ‘små’ iPhone 12-modeller har en Super Retina XDR-skærm der går helt til kant, og begge modellerne har et kontrastforhold på 2.000.000:1 med ægte sort, og en lysstyrke der skulle være næsten dobbelt så høj som på iPhone 11.

Avanceret dobbelt kamerasystem

De to mobiler er udstyret med et dobbelt kamerasystem, der består af en ultravidvinkellisen og en ny vidvinkellisen med en f/1.6-blænde, der skulle være den hurtigste på en iPhone til dato, og som giver 27% mere lys.

iPhone 12 er udstyret med det første kamera, der optager HDR-video med Dolby Vision, og grading sker live under optagelsen og bibeholdes under redigering, uanset om det er i app’en Fotos eller i iMovie.

iPhone 12 og iPhone 12 mini fås i 64 GB, 128 GB og 256 GB i blå, grøn, sort, hvid og (PRODUCT)RED med priser fra hhv. 6.999 kroner og 6.199 kroner.

iPhone 12 kan forudbestilels fra kl. 14 fredag den 16. oktober, og de er tilgængelige fra fredag den 23. oktober. iPhone 12 mini kan forudbestilles fra kl. 14 fredag den 6. november, og de er tilgængelige fra fredag den 13. november.

iPhone 12 Pro og 12 Pro Max

De store modeller er ægte topmodeller. De bruger samme chip, A14 Bionic, men har fået et mere avanceret pro-kamerasystem, LiDAR-scanner, vildt store Super Retina XDR-skærme og naturligvis er de også 5G-klar.

iPhone 12 Pro har en skærm på 6,1″ mens Pro Max har fået en skærm på 6,7″, begge i Super Retina XDR udgaven. Opløsningen på Pro Max er forresten 3,5 millioner pixels og begge har en maksimal lysstyrke på op til 1.200 nits.

De to pro-modeller har en IP68-klassificering, hvilket betyder at de kan nedsænkes på 6 meters dybde i op til 30 minutter.

Kamerasystemet er ret interessant på den nye mobiler fra Apple. Pro-modellen har et vidvinkelkamera med et objektiv med syv linser og f/1,6 blænde, og så er der et ultravidvinkelkamera med 120-graders synsfelt, samt et telekamera med en brændvidde på 52mm som giver op til 4x optisk zoom.

Pro Max-modellen har et endnu mere avanceret kamerasystem, hvor vidvinkelkameraet med f/1.6-blænde har en 47% større sensor og 1,7 mikrometer pixels, hvilket skulle give en forbedring på 87% ved forhold med svag belysning.

Ultravidvinkelkameraet er naturligvis med, og telekameraet har fået en brændvidde på 65mm, og et optisk zoom på 5x.

Nattilstanden er blevet forbedret, og udvidet med TrueDepth, hvilket skulle give endnu bedre nattebilleder.

Videoen er HDR med Dolby Vision med op til 60 billeder pr. sekund, og bedre videostabilisering.

Samtidig er der kommet en helt ny LiDAR-scanner i begge modellerne, hvilket gør det muligt at måle lysafstanden og bruge oplysninger op pixeldybde for en scene. Det skulle give en hurtigere og mere realistisk AR-oplevelse, og forbedre autofokus med 6x ved motiver med svag belysning.

iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max fås som modeller med 128 GB, 256 GB og 512 GB i grafitgrå, sølv, guld og stillehavsblå fra henholdsvis 8.899 kroner og 9.699 kroner.

iPhone 12 Pro kan forudbestilles fra kl. 14 fredag den 16. oktober med levering fra fredag den 23. oktober. iPhone 12 Pro Max kan forudbestilles fra kl. 14 fredag den 6. november med levering fra fredag den 13. november.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3655 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?